Voorwerpen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Dit artikel gaat alleen over voorwerpen in Team Fortress 2. Voor specifieke voorwerpen die je kan oppakken zoals gezondheid, munitie en metaal, zie pickups.
Ik doe deze in mijn trofeeënkamer, met de andere.
De Scout, die zijn derde voorwerp in het spel heeft vrijgespeeld.
Een Scout uitgerust met drie voorwerpen: de Zuurstok (een wapen), een Bonk-helm en de Zomerse Zonnebril (cosmetisch voorwerp).

Voorwerpen verwijst naar objecten die spelers kunnen verzamelen en gebruiken in Team Fortress 2. Met sommige uitzonderingen, wapens zijn de enige soort voorwerpen in het spel die gameplay direct aanpassen, alle andere voorwerpen zijn puur cosmetisch.

Soorten

Er zijn vijf soorten voorwerpen:

Rocket Launcher Vintage Tyrolean Paint Can Dueling Mini-Game Director's Vision
Wapens Cosmetische voorwerpen Gereedschappen Actievoorwerpen Bespottingen

Voorwerp uitgave data

Hoofdartikel: Voorwerptijdlijn

Voorwerpen verkrijgen

Voorwerpvindsysteem

Hoofdartikel: Voorwerpvindsysteem

De meest gewone manier om voorwerpen te verkrijgen is door het voorwerpvindsysteem, na een tijdje spelen (telt inactiviteit niet) zal het systeem een willekeurig voorwerp aan de speler geven. Wanneer ontvangen, het voorwerp word in de speler's rugzak geplaatst en het spel geeft het nieuwe voorwerp weer. Het geeft ook een bericht weer in de chat aan alle spelers. Voorwerpen die via deze methode kunnen worden gevonden zijn wapens, Mann Co. Voorraadskisten, bepaalde cosmetische voorwerpen en gereedschappen. Er is een wekelijks limiet aan speeltijd waarin een voorwerp gevonden kan worden, hierna kunnen er geen voorwerpen meer worden gevonden via het systeem voor de rest van de week.

Prestaties

Hoofdartikel: Prestaties

De originele methode van voorwerpen verkrijgen. Elke klasse heeft een eigen set van prestaties, wanneer een bepaald aantal prestaties zijn behaald word een mijlpaalprestatie behaald. Wanneer deze mijlpalen zijn behaald word de speler beloont met een setvoorwerp van die klasse's klasse-update (Met als uitzondering de Kanonneerboten). Deze kunnen één keer per account worden behaald, zelfs als de prestaties zijn gereset. Er zijn uitzonderingen bij de mijlpaalmethode, zoals de Griezelige Gibus die behaald word door de Grijp de gruwelijke gibus prestatie en de Pyrovisie-bril die behaald word door de Een vers paar ogen prestatie. Er zijn ook nog promotionele voorwerpen die een prestatie uit van een ander spel op Steam nodig hebben.

Kopen

Hoofdartikel: Mann Co.-winkel

Voorwerpen kunnen direct worden gekocht vanuit de Mann Co.-winkel met geld uit de speler's Steam portefeuille. Geïntroduceerd in de Mann-Conomie Update, de winkel voorziet de speler met een alternatieve manier om voorwerpen te verkijgen in plaats van wachten, ontwerpen, of door te ruilen. Makers van community bijgedragen voorwerpen zullen een precentage van de opbrengst krijgen voor hun creatie.

Vroeger waren voorwerpen gekocht uit de Mann Co.-winkel niet ruilbaar en niet bruikbaar in ontwerpen (met de uitzondering van Tools/nl|gereedschap zoals het verfblik). Bonusvoorwerpen die door de winkel zijn verkegen (zoals de bonusvoorwerpen die gegeven worden voor een minimale betaling van €17,54, voor de introductie van het Mann Co.-winkelpakket) waren bruikbaar in ontwerpen en doormiddel van het inpakken van het voorwerp kon het worden geruild.

Elk cosmetisch voorwerp gekocht vanuit de Mann Co.-winkel sinds de 21 november 2012-patch kan worden gebruikt in ontwerpen.

Kisten

Hoofdartikel: Mann Co.-voorraadkist

Een Mann Co.-voorraadkistsleutel, alleen beschikbaar via de Mann Co.-Winkel en kan worden gebruikt met een Mann Co.-voorraadkist om een voorwerp te ontvangen. Alle voorwerpen uit een Mann Co.-voorraadkist zijn ruilbaar. De enige manier om een Bijzonder voorwerp, Vreemd voorwerp en Vreemd onderdeel te krijgen, behalve door te ruilen. Daarbovenop, sommige voorwerpen in andere kwaliteiten, zoals de Robotic Boogaloo voorwerpen, zijn alleen beschikbaar via kisten. Elke kist heeft een ander serienummer en elke heeft een andere collectie van voorwerpen.


Ontwerpen

Hoofdartikel: Ontwerpen

Spelers kunnen ongewenste of dubbele voorwerpen (zoals wapens) in andere wapens zoals cosmetische voorwerpen of metaal. Om voorwerpen te ontwerpen, de speler zal blauwprinten moeten gebruiken. Als een speler probeert om een voorwerp te ontwerpen met voorwerpen die niet bij een blauwdruk past, dan zal er geen nieuw voorwerp worden ontworpen en de ingrediënten zullen terug naar de speler's rugzak worden gebracht.

Cadeaus geven

Spelers kunnen voorwerpen verkrijgen van andere spelers door middel van cadeaus. Het inpakpapiergereedschap laat je één specifiek voorwerp, zelfs onruilbare voorwerpen, ruilen naar andere spelers (ook offline spelers). Er zijn een aantal andere Cadeaugereedschappen die, wanneer gebruikt, voorwerpen aan spelers geven die in de huidige server zit. Bepaalde gereedschappen zullen willekeurige voorwerpen geven, terwijl andere specifieke voorwerpen geven.

Ruilen

Hoofdartikel: Ruilen
Het ruil interface.

Het ruilsysteem laten spelers toe om voorwerpen te wisselen voor andere voorwerpen, zolang ze ruilbaar zijn.

Promoties

Hoofdartikel: Promotievoorwerpen

Sommige cosmetische voorwerpen en wapens worden uitgedeelt als promotionele voorwerpen voor andere Steam games zoals Left 4 Dead 2, Sam & Max: The Devil's Playhouse, Alien Swarm, Worms Reloaded, Poker Night at the Inventory, Killing Floor, Monday Night Combat, Rift, Homefront, Total War: Shogun 2, Football Manager 2012 en meer.

Sinds de 3 februari 2011-patch, promotionele voorwerpen zijn meestal in Authentieke kwaliteit.

Evenementen

Er zijn meerdere evenement-specefieke voorwerpen zoals de Licht Verontrustend Halloweenmasker, Halloween Maskers, Gouden Moersleutel, Dienstmedaille van een Heer en Saxxy die alleen kunnen worden verkregen tijdens een specifieke tijd.

Duelleren

Hoofdartikel: Duel-minispel

Elke keer als een speler's duelmedaille level omhoog stijgt (door het winnen van tien duellen), krijgt de speler een Duel-minispel die 5 keer kan worden gebruikt en een willekeurig voorwerp (Dit voorwerp kan van alles zijn dat normaal ook gevonden kan worden, zoals een wapen, een cosmetisch voorwerp, of gereedschap. Voorraadskisten kunnen niet worden gevonden hierdoor).

Community bijdraging

Zie ook: Steam Workshop

Community voorwerpen zijn handmatig uitgegeven door Valve om buitengewone community bijdragen te belonen. Tot nu toe zijn deze voorwerpen uitgegeven aan spelers die uitstekende mappen of modellen bij te dragen (via de Steam Workshop) of voor het helpen van Valve in het vertalen of bugs/exploits met de engine te ontdekken. Community voorwerpen worden ook uitgegeven in andere situaties, zelfgemaakte voorwerp versies zjn gegeven aan spelers die hun voorwerpen officieel in het spel hebben gekregen (via de Steam Workshop of via een wedstrijd zoals de Art Pass wedstrijd). De Wikipet word uitgegeven aan spelers die een waardevolle bijdragen hebben gegeven aan de Team Fortress Wiki.

Communitymarkt

Hoofdartikel: Steam Communitymarkt

Spelers kunnen voorwerpen kopen op de Steam Communitymarkt doormiddel van het geld uit een speler's Steam portefeuille. Voorwerpen kunnen worden verkocht op de markt vanuit de speler's rugzak of de marktthuispagina. De huidige lijst van marktbare voorwerpen is, gereedschappen, Feestelijke wapens, Botkiller wapens, Bijzondere voorwerpen, Vreemde voorwerpen, Killstreak kits, Killstreakfabriceerder, Killstreak wapens, Scheikundeset en voorwerpen in Klassieke, Authentieke of Bespookte kwaliteit. Wanneer een voorwerp op de markt word verkocht, dan word er 10% aan de vraagprijs toegevoegd. Elk voorwerp gekocht van de markt word onmiddelijk aan de koper's inventaris toegevoegd en het geld word aan de verkoper gegeven in zijn Steam portefeuille.

Gepensioneerd voorwerpen

Hoofdartikel: Lijst van gepensioneerde voorwerpen, Mann Co.-voorraadkist

Een aantal voorwerpen zijn gepensioneerd, dat betekent dat ze niet meer verkrijgbaar zijn in de Mann Co.-winkel, door het voorwerpvindsysteem, of als Bijzondere voorwerpen gekregen uit kisten. De enige manier om gepensioneerde voorwerpen te krijgen is door te ruilen, door ze via een cadeau, koop ze vanuit de Steam Communitymarkt, of in het geval van gepensioneerde cosmetische voorwerpen uit kisten krijgen die de voorwerpen er in hebben.

Beperkte voorraad

Beperkte voorraad is een attribuut die toegevoegd word aan voorwerpen die niet meer kunnen worden ontworpen, gevonden worden, uit een kist gehaald kunnen worden (tenzij de kist in de beschrijving wordt vermeld), of gekocht kan worden. Voorwerpen met dit attribuut die ruilbaar zijn kunnen op de Steam Communitymarkt worden gevonden.

Karaktereigenschappen

Backpack Force-A-Nature.png
Quality
Level # Item
Neutraal attribuut
Positief attribuut
Negatief attribuut
Het voorwerp's informatiepaneel zoals het in het spel's rugzakscherm word getoond.

Level

Hoofdartikel: Voorwerplevels

Elk voorwerp in Team Fortress 2 krijgt een specifiek of willekeurig level. Cosmetische voorwerpen krijgen grotendeels willekeurige levels, terwijl wapens een specfiek level krijgen (hangt af van het wapen). Metaal, gereedschap en actievoorwerpen krijgen ook een specifiek level.

Levels zijn alleen cosmetisch en hebben geen effect op het spel. De cosmetische voorwerpen uitgebracht tijdens de Schreeuw Fortress hebben allemaal level 31, vanwege de dag waarop Halloween is (31 oktober).

Kwaliteit

Hoofdartikel: Voorwerpkwaliteit, Voorwerpkwaliteitverspreiding

Voorwerpskwaliteit is een cosmetische kenmerk dat elk rugzakvoorwerp heeft. Het is gebasseerd op hoe en wanneer het voorwerp is verkregen en is herkenbaar door de kleur van de voorwerpnaam wanneer in-spel bekeken of vanuit de rugzak. Bijvoorbeeld Standaard Wapens zoals de Scattergun zijn de "normale" kwaliteit (grijs) en Bijzondere voorwerpen zoals de Paardloze Hoofdloze Paardmanns Hoofdnemer hebben het 'bijzondere' voorzetsel (paars). Voorwerpen verkregen voor de Mann-Conomie Update hebben het Klassieke voorzetsel en een blauwe naam.

Attributes

Zie ook: Lijst van voorwerpattributen

Attributen zijn strings en waardes die aan voorwerpen worden gehecht om hun effecten te bepalen. Een attribuut kan neutraal, positief, of negatief zijn. Een negatief attribuut is een attribuut dat de speler hinderd, een positief attribuut is een attribuut dat de speler helpt en een neutraal attribuut is een attribuut dat niet helpt of hindert, maar meer een alternatief.

Aanpassingen

Hoofdartikel: Verfblik, Naamplaat, Beschrijvingsplaat, decal=gereedschap, Vreemd onderdeel, Vreemd filter
Backpack Scattergun.png
Scattergun
Level 1 Scattergun
+ Name Tag
+
Description Tag
=
Backpack Scattergun.png
"Een hernoemd wapen"
Level 1 Scattergun
"Een eigen beschrijving!"
Het Naam- en Beschrijvingsplaatgereedschap laat de speler zijn voorwerp's naam en beschrijving bewerken. Deze bewerkingen zijn ook zichtbaar voor andere spelers.
Backpack Brigade Helm.png
Korpshelm
Level 50 Hoed
+ Item icon Paint Can 729E42.png =
Paint Splat 729E42.png
Backpack Brigade Helm.png
Korpshelm
Level 50 Hoed
Het verfblik gereedschap kan worden gebruikt om het kleurenschema van een voorwerp in het spel te wijzigen. Nu kunnen alleen cosmetische voorwerpen geverfd worden, maar Valve heeft niet gezegd dat het niet bij wapens kan gebeuren.[1]
Backpack Conscientious Objector.png
Gewetenrijke Bezwaarder
Level 25 Bord
+ Item icon Decal Tool.png
+
Paint Splat Decal Large.png
(Eigen foto hier)
=
Paint Splat Decal.png
Backpack Conscientious Objector.png
Gewetenrijke Bezwaarder
Level 25 Bord
Het decal-gereedschap kan worden gebruikt om een eigen plaatje aan Talent!, de Fotospeld, Clan-trots, of de Gewetenrijke Bezwaarder toe te voegen.
Viewmode strange.png
Backpack Rocket Launcher.png
Vreemde Raketwerper
Vreemde Raketwerper - Doden: 5
+ Backpack Strange Part Airborne Enemies Killed.png =
Viewmode strange.png
Backpack Rocket Launcher.png
Vreemde Raketwerper
Vreemde Raketwerper - Doden: 5
(Gedode vijanden in de lucht: 0)
Het Vreemde onderdeel-gereedschap kan worden gebruikt om maximaal 3 extra tellers toe te voegen voor bepaalde statistieken op Vreemde wapens.
Viewmode strange.png
Backpack Rocket Launcher.png
Vreemde Raketwerper
Vreemde Raketwerper - Doden: 5
+ Backpack Strange Filter - Yukon (Community).png =
Viewmode strange.png
Backpack Rocket Launcher.png
Raketwerper
Vreemde Raketwerper - Doden: 5
Het Vreemd filter-gereedschap kan worden gebruikt om de statistiekenteller de statistieken van een bepaalde map te laten tellen. Een voorzetsel is toegevoegd aan de wapennaam gebasseerd op de map.

Rugzak

Hoofdartikel: Rugzak

De rugzak bewaart alle voorwerpen die door een speler zijn verzamelt. Standaard heeft de rugzak 50 voorwerpvakken. Eenmaal naar premium geüpgradet, zal de rugzak 300 voorwerpvakken hebben (6 pagina's van 50 vakken). Meerdere vakken kunnen worden toegevoegd via het Rugzakuitbreidergereedschap naar een maximale 200 vakken (40 pagina's).

Zichtbaarheid

Er zijn twee manieren waarop andere spelers voorwerpen, inclusief de verf, zeldzaamheid, naam en beschrijving kunnen zien. De eerste manier is na de dood bij de doodscamera die de verantwoordelijke speler laat zien en de volledige informatie van een non-standaard uitgerust voorwerp laten zien. De tweede methode is door inspectie, waarbij je de crosshair over een teamgenoot heen houd en dan de inspectieknop (standaardknop: F) meerdere keren indrukt om door de non-standaard uitgeruste voorwerpen heen te gaan.

Bugs

  • Soms worden cosmetische en sommige andere dingen (voorwerpen ongebruikt voor vechten zoals de Scheermesrug) kunnen worden gevonden in de rimboe alsof de voorwerpen in-spel zijn bevroren in de positie waar ze bij de speler zaten. Soms worden deze voorwerpen aan toeschouwers gekoppeld.

Verwijzingen