Esineet

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Tämä artikkeli kertoo ainoastaan pelin Team Fortress 2 esineistä. Tietoa tietyistä nostettavista esineistä, kuten terveydestä, ammuksista ja metallista, katso nostettavat esineet.
I'll put it in my trophy room, with the othas.
Scout, avattuan kolmannen pelinsisäisen esineensä.
Scout, jolla on käytössään kaksi esinettä: Naps! Atomi-isku (ase) ja Naps-kypärä (hattu)

Esineet ovat asioita, joita pelaajat voivat kerätä ja käyttää Team Fortress 2:ssa. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, aseet ovat ainoita pelattavuuteen vaikuttavia esineitä; muut ovat täysin kosmeettisia.

Esinetyypit

Esinetyyppejä on viidenlaista:

Rocket Launcher Vintage Tyrolean Paint Can Dueling Mini-Game Director's Vision
Aseet Kosmeettisista esineistä Työkalut Toimintoesineet Pilkat

Esineiden julkaisuajat

Pääartikkeli: Item timeline/fi

Esineiden hankkiminen

Esineiden löytämisjärjestelmä

Pääartikkeli: Item drop system/fi

Yleisin tapa hankkia esineitä on löytämisjärjestelmän kautta; aina tietyn ajan kuluttua, järjestelmä antaa pelaajalle satunnaisen esineen. Tämä esine näytetään ruudulla ja sijoitetaan hänen reppuunsa. Löytämisestä tulee myös ilmoitus senhetkisen palvelimen chatiin. Tällä tavoin hankittavissa oleviin esineisiin kuuluvat aseet, hatut, Mann Co. -tarvikelaatikot, tietyt sekalaiset esineet ja työkalut. Esineiden löytämisellä on viikottainen peliaikaraja, jonka ylittämisen jälkeen ei esineitä enää saa sillä viikolla.

Saavutukset

Pääartikkeli: Achievements/fi

Alkuperäinen esineiden hankkimistapa. Jokaisella luokalla on joukko saavutuksia, jotka avaavat merkkipaalu-saavutuksia, kun niitä on saavutettu tarpeeksi monta. Merkkipaalun saavuttaminen avaa yhden kyseisen luokan luokkapäivityksen mukana tulleista esineistä (lukuunottamatta Terässaappaita). Nämä voi saada vain kerran tiliä kohden, vaikka saavutukset nollattaisiinkin. Poikkeuksena merkkipaaluihin on Hirvityshattu, jonka voi ansaita saavuttamalla Hirvityshattu haltuun -saavutuksen.

Ostaminen

Pääartikkeli: Mann Co. Store/fi

Esineitä voi ostaa suoraan Mann Co. -kaupasta käyttäen rahaa pelaajan Steam-lompakosta. Mann-Conomy-päivityksessä lisätty kauppa antaa pelaajille mahdollisuuden hankkia esineitä muutenkin kuin odottamalla niiden löytymistä, luomalla niitä tai vaihtamalla niihin. Yhteisön luomien esineiden tekijät saavat osuuden esineidensä myyntituloista.

Mann Co. -kaupasta ostetut esineet eivät yleensä ole vaihdettavissa, eivätkä käytettävissä luomiseen (poikkeuksena työkalut, kuten Maalipurkki). Kaupan tarjousesineitä (kuten vähintään $20 käyttämisestä saatava bonus) voi kuitenkin käyttää luomisessa, ja käyttämällä lahjapaperia, voi niitä myös vaihtaa muiden kanssa.

Laatikot

Pääartikkeli: Mann Co. Supply Crate/fi

Mann Co. -tarvikelaatikon voi avata Mann Co. -tarvikelaatikon avaimella saadakseen esineen. Kaikki Mann Co. -tarvikelaatikoista saatavat esineet ovat vaihdettavia. Laatikoiden avaaminen on ainoa tapa saada erikoisia hattuja tai kummallisia aseita.

Luominen

Pääartikkeli: Crafting/fi

Pelaajat voivat käyttää ylimääräisiä esineitään (kuten aseita) luodakseen uusia esineitä, kuten hattuja tai metallia.

Luodakseen esineitä, pelaajan tulee käyttää piirustuksia. Jos esineitä yrittää käyttää luomisessa tavalla, joka ei sovi yhteenkään piirustukseen, ei siitä synny uutta esinettä ja ainesosat jäävät pelaajan reppuun.

Lahjat

Pääartikkelit: Gift Wrap/fi, Secret Saxton/fi, Pile o' Gifts/fi

Pelaajat voivat hankkia esineitä myös lahjojen kautta. Lahjapaperi-työkalun avulla voi antaa esineitä, myös normaalisti vaihtamattomissa olevia, muille pelaajille (sisältäen uloskirjautuneet pelaajat). Työkalut Salainen lahja ja Lahjakasa antavat satunnaisia esineitä senhetkisen palvelimen pelaajille.

Vaihtaminen

Pääartikkeli: Trading/fi
Vaihtamisen käyttöliittymä.

Vaihtamisjärjestelmä mahdollistaa esineiden vaihtamisen pelaajien välillä. Tämä on tällä hetkellä ainoa tapa hankkia klassikkoesineitä ja -hattuja.

Tarjoukset

Pääartikkeli: Promotional items/fi

Joitakin hattuja, sekalaisia esineitä ja aseita on levitetty tarjousesineinä muista peleistä, kuten Left 4 Dead 2, Sam & Max: The Devil's Playhouse, Alien Swarm, Worms Reloaded, Poker Night at the Inventory, Killing Floor, Monday Night Combat, RIFT, Homefront ja Total War: Shogun 2.

Tapahtumat

On olemassa muutamia tapahtumakohtaisia esineitä, kuten Hiukan häiritsevä Halloween-naamio, Halloween-naamiott ja Herrasmiehen kunniamitali, jotka voi saada vain tiettyinä aikoina.

Kaksintaistelut

Pääartikkeli: Dueling Mini-Game/fi

Jokainen kerta kun pelaaja kehittää kaksintaistelumerkkiään (voittamalla kymmenen kaksintaistelua), saa hän viiden käytön kaksintaistelu-minipelin ja satunnaisen esineen. Tämä voi olla mikä vain normaalistikin löydettävissä oleva esine, kuten ase, hattu tai työkalu. Tarvikelaatikkoja ei löydy tällä tavoin.

Yhteisövaikutus

Katso myös: Contribution page/fi

Yhteisöesineet ovat Valven manuaalisesti antamia esineitä, joita annetaan erityisistä, yhteisöä hyödyttävistä teoista. Alunperin näillä esineillä palkittiin käyttäjät, jotka lähettivät peliin huomattavan hienoja karttoja tai mallinnuksia (yhteisösivun kautta) tai auttoivat Valvea käännöksissä tai bugien/ongelmien löytämisessä pelimoottorista. Yhteisöesineitä annetaan myös muissa tapauksissa; pelaajat, jotka saavat tekemänsä esineen peliin (yhteisösivun tai kilpailun, kuten Art Pass Contestin kautta), saavat siitä omatekoisen version. Pelaajat, jotka ovat olleet huomattavasti hyödyksi Team Fortress Wikille, saavat Wiki-lakin.

Piirteet

Backpack Force-A-Nature.png
Laatu
Taso # Esine
Neutraali ominaisuus
Positiivinen ominaisuus
Negatiivinen ominaisuus
Tietoruutu, kuten se esiintyy pelissä repussa.

Tasot

Pääartikkeli: Item levels/fi

Jokaisella esineellä on Team Fortress 2:ssa joko ennaltamääritelty tai satunnainen taso. Hattujen tasot ovat aina satunnaisia (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta), kun taas aseiden taso riippuu aseesta itsestään. Myös metalleilla, työkaluilla ja toimintoesineillä on ennaltamääritelty taso.

Tasoilla ei ole minkäänlaista vaikutusta pelattavuuteen, ja ovatkin vain kosmeettinen ominaisuus. Scream Fortress -päivityksen aikana julkaistut hatut ovat kaikki 31-tasoisia, kuvaten Halloweenin päivämäärää (31. lokakuuta).

Laatu

Pääartikkelit: Quality/fi, Item quality distribution/fi

Esineiden laatu on kosmeettinen ominaisuus, joka pätee kaikkiin repun esineisiin. Sen määrittelee esineen hankinta-aika ja -tapa, ja sen voi tunnistaa esineen nimen väristä repussa tai pelissä. Esimerkiksi, perusaseet, kuten Haulinsylkijä, kuuluvat laatuluokkaan 'normaali' (harmaa), ja erikoiset esineet, kuten Ratsuttoman Päättömän Ratsumiehen Päänviejä, saavat purppuran tekstin 'erikoinen' nimensä perään. Ennen Mann Co. -päivitystä hankitut esineet ovat klassikkoja, ja niiden nimi on sinisellä.

Ominaisuudet

Katso myös: Full list of item attributes/fi

Ominaisuudet ovat tekstejä ja lukuja, jotka määrittelevät esineen vaikutuksen. Ominaisuus voi olla neutraali, positiivinen tai negatiivinen. Negatiivinen ominaisuus on haitaksi käyttäjälle, positiivinen hyödyksi ja neutraali ei kumpaakaan, mutta yleensä tarjoaa jonkin vaihtoehtoisen käyttötavan esineelle.

Muokkaukset

Pääartikkelit: Paint Can/fi, Name Tag/fi, Description Tag/fi
Backpack Scattergun.png
Haulinsylkijä
Tason 1 Haulinsylkijä
+ Name Tag

Description Tag
=
Backpack Scattergun.png
"Uudelleennimetty ase"
Tason 1 Haulinsylkijä
"Muokattu kuvaus!"
Nimi- ja kuvaustunnisteet mahdollistavat esineiden nimien ja kuvausten muuttamisen. Nämä muutokset näkyvät myös muille pelaajille.
Backpack Brigade Helm.png
Palomiehen kypärä
Taso 50
+ Item icon Paint Can 729E42.png =
Paint Splat 729E42.png
Backpack Brigade Helm.png
Palomiehen kypärä
Taso 50
Maalipurkki-työkalua voi käyttää esineen väriteeman vaihtamiseen. Tällä hetkellä maaleja voi käyttää ainoastaan hattuihin, mutta Valve ei ole täysin hylännyt ideaa värjättävistä aseista.[1]

Reppu

Pääartikkeli: Backpack/fi

Reppu pitää sisällään kaikki pelaajan ansaitsemat esineet. Oletuksena kaikkiin reppuihin mahtuu 300 esinettä (jaettuna 6 sivulle). Lisäpaikkoja voi lisätä käyttämällä Repunlaajennin-työkalua, jolla reppua voi kasvattaa aina 2000 paikkaan (40 sivua) asti.

Näkyvyys

Pelaajat voivat nähdä toistensa esineitä kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on tappokamera kuolemisen jälkeen, joka näyttää täydet tiedot kaikista muista esineistä, paitsi perusesineistä. Toinen tapa on tarkastaminen, joka tapahtuu katsomalla suoraan tiimikaveria kohti ja painamalla tarkastusnäppäintä (oletuksena f). Tarkastusnäppäimen painaminen useamman kerran vaihtaa näytettävää esinettä, jos niitä on useampia.

Bugit

  • Toisinaan hattuja ja muita esineitä (joita ei käytetä taistelemiseen, kuten Selkäsuoja) voi löytää leijumasta keskeltä ei mitään siinä asennossa, kuin ne olisivat edelleen pelaajan käytössä. Joskus nämä esineet kiinnittyvät katsojiin.

Viittaukset