Föremål

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Denna artikel refererar helt till föremål som finns i Team Fortress 2. För specifika upplockbara föremål som hälsa, ammunition och metall, se Upplock.
I'll put it in my trophy room, with the othas.
Spanaren har låst upp hans tredje spelföremål.
En Spanare utrustad med tre föremål: Polkagrisen (ett vapen), en Bonk-Hjälm (en hatt) och ett par Solglasögon (ett diverseföremål)

Föremål refererar till objekt som spelare kan samla och använda i Team Fortress 2. Med några undantag, är vapen den enda typen av föremål i spelet som direkt påverkar spelsätt; alla andra föremål är helt kosmetiska.

Typer

Det finns fem typer av föremål:

Rocket Launcher Vintage Tyrolean Paint Can Dueling Mini-Game Director's Vision
Vapen Kosmetiska föremål Verktyg Åtgärdsföremål Hån

Tidslinje för släppta föremål

Huvudartikel: Item timeline/sv

Införskaffa föremål

Föremålssystemet

Huvudartikel: Föremålssystemet

Det vanligaste sättet att skaffa föremål på är via föremålssystemet; efter en viss tid i spelet kommer systemet att ge ut ett slumpmässigt föremål till spelaren. När man får föremålet kommer den att läggas i spelarens ryggsäck och spelet kommer visa de nyligen intjänade föremålen på skärmen, så väl som en notifikation till resten av servern i form av ett textmeddelande. Föremål som kan införskaffas genom denna metod inkluderar vapen, hattar, Förrådslådor Från Mann Co., vissa diverseföremål och verktyg. Det finns en gräns på hur mycket en spelare kan spela per vecka då man kan få föremål, därefter kommer inga föremål att kunna införskaffas via föremålssystemet under resten av veckan.

Framsteg

Huvudartikel: Framsteg

Den ursprungliga metoden för att införskaffa föremål. Varje klass har deras egna uppsättning med framsteg och när ett visst antal framsteg har uppnåtts kommer detta resultera att man får ett Milstolpeframsteg. Genom att uppnå dessa milstolpar fick spelaren ett uppsättningsföremål för den klassens specifika klassuppdatering (exkluderat Kanonbåtarna). Dessa kan endast intjänas en gång per konto, även om framstegen återställs. Ett undantag för Milstolpe-metoden är Spöklik Stormhatt, vilken intjänas genom framsteget Stöld av Spöklig Stormhatt.

Köp

Huvudartikel: Mann Co. Butiken

Föremål kan köpas direkt från Mann Co. Butiken genom att använda pengar från spelarens Steam-plånbok. Introducerad i Mann-Konomi Uppdateringen, förser nu butiken spelare med ett alternativt sätt att införskaffa föremål, istället för att vänta på att de ska hittas, tillverkas eller att man byter dem. Skapare av gemenskapsgjorda föremål får en viss procentandel av pengarna som intjänas från deras skapelser.

Föremål som köps från Mann Co. Butiken är normalt inte bytbara eller användbara i tillverkning (med undantaget av verktyg så som Färgburkar). Däremot kan bonusföremål som ges av butiken (så som bonusföremålet som ges till de som spenderar minst $20 vid en enda transaktion) användas i tillverkning och genom att använda Presentpapper på ett annat föremål tillåter det att bli bytbart med andra spelare.

Lådor

Huvudartikel: Förrådslåda Från Mann Co.

En Nyckel till förrådslåda från Mann Co., som enbart är tillgänglig via Mann Co. Butiken, kan användas med en Förrådslåda Från Mann Co. för att få ett föremål. Alla föremål som fås utav en Förrådslåda Från Mann Co. är bytbara. Det enda sättet att införskaffa en Ovanlig hatt och märkliga vapen är via Förrådslådor Från Mann Co..

Tillverkning

Huvudartikel: Tillverkning

Spelare kan använda föremål de inte vill ha eller dubbletter (så som vapen) för att tillverka andra föremål, som hattar eller metall.

För att tillverka föremål måste spelaren använda ritningar. Om en spelare försöker tillverka föremål som inte matchar en ritning, kommer inget nytt föremål att skapas och de använda föremålen förblir i spelarens ryggsäck.

Gåvor

Huvudartiklar: Gift Wrap/sv, Secret Saxton/sv, Pile o' Gifts/sv

Spelare kan även få föremål via gåvor. Presentpapper-verktyget tillåter att ett specifikt föremål, även de som inte vanligtvis är bytbara, att bli bytbart med andra spelare (inkluderat spelare som är offline). När Hemliga Saxton och Drös Med Gåvor används kommer slumpmässiga föremål ges ut till spelare som för tillfället befinner sig på servern.

Byte

Huvudartikel: Byte
Gränssnittet för Byte.

Byte tillåter spelare att byta föremål mot andra föremål. För närvarande är detta det enda sättet att införskaffa vintage vapen och hattar.

Kampanjer

Huvudartikel: Kampanjföremål

Vissa hattar, diverseföremål och vapen har blivit utdelade som kampanjföremål för andra Steam-spel inkluderat Left 4 Dead 2, Sam & Max: The Devil's Playhouse, Alien Swarm, Worms Reloaded, Poker Night at the Inventory, Killing Floor, Monday Night Combat, RIFT, Homefront, Total War: Shogun 2 och Football Manager 2012.

Händelser

Det finns flera händelse-specifika föremål, så som Aningen Läskig Halloween-Mask, Halloween-Masker, Gyllene Skiftnyckeln eller Gentlemannamedalj som bara kan fås vid specifika tillfällen.

Dueller

Huvudartikel: Duelleringsminispel

Varje gång som en spelare går upp i nivå för sitt duelleringsmärke (genom att vinna tio dueller), belönas spelaren med ett Duelleringsminispel som kan användas 5 gånger samt ett slumpmässigt föremål; detta föremål kan vara vad som helst som normalt kan hittas, så som vapen, hattar eller verktyg. Förrådslådor kan inte skaffas på detta sättet.

Gemenskapsbidrag

Se även: Bidragssidan

Gemenskapsföremål ges ut manuellt av Valve för att belöna extraordinära gemenskapsbidrag. Historiskt har dessa föremål givits ut till spelare som har skickat in utmärkta kartor eller modeller (via Bidragssidan), för att assistera Valve i språköversättningar eller att hitta buggar och exploateringar inom motorn. Gemenskapsföremål har även givits ut under andra förutsättningar, så väl som; Själv-gjorda versioner givna till spelare som skapade ett föremål som kom med i spelet officiellt (via Bidragssidan eller genom tävlingar så som Art Pass-tävlingen). Wiki-Mössan ges till spelare som har visat sig vara värdefulla bidragare till Team Fortress Wikin.

Karaktär

Backpack Force-A-Nature.png
Kvalitet
Föremål Nivå #
Neutral attribut
Positiv attribut
Negativ attribut
Informationspanelen som den ser ut i spelet på ryggsäckssidan.

Nivåer

Huvudartikel: Föremålsnivåer

Varje föremål i Team Fortress 2 är antingen tilldelad en specifik nivå eller en slumpmässig nivå. Hattar får slumpade nivåer (med ett par undantag) medan vapen tilldelas en specifik nivå beroende på vilket vapen det är. Metaller, verktyg och åtgärdsföremål tilldelas också specifika nivåer.

Nivåer är helt kosmetiska och har ingen inverkan på spelet. Hattarna som släpptes under Scream Fortress uppdateringen är alla i nivå 31, vilket representerar dagen som Halloween infaller (31 Oktober).

Kvalitet

Huvudartikel: Kvalitet

Föremålskvalitet är en kosmetisk attribut som inkluderas med varje ryggsäcksföremål. Det tilldelas baserat på när och hur föremålet införskaffades och identifieras genom färgen på föremålets namn då man tittar på den i spelet eller via ryggsäcken. Till exempel, Standardvapen så som Hagelbössan är av 'normal' kvalitet (grå) och ovanliga föremål så som Hästlöse Huvudlöse Horsemanns Halshuggare har prefixet 'ovanlig' (lila). Föremål som införskaffades innan Mann Co. Uppdateringen har prefixet Vintage och deras namn är blått.

Attribut

Se även: Full lista över attribut

Attribut är strängar och valörer tillhörande till ett föremål som bestämmer dess effekt. En attribut kan vara neutral, positiv eller negativ. En negativ attribut är dålig för användaren, en positiv attribut är ett förmån och en neutral attribut är varken negativ eller positiv, utan mer av ett alternativt beteende.

Anpassning

Huvudartiklar: Paint Can/sv, Name Tag/sv, Description Tag/sv, Decal Tool/sv
Backpack Scattergun.png
Hagelbössa
Hagelbössa Nivå 1
+ Name Tag

Description Tag
=
Backpack Scattergun.png
"Ett anpassat vapennamn"
Hagelgevär Nivå 1
"En anpassad beskrivning!"
Namn och Beskrivningslappen tillåter spekaren att ändra föremålens namn och beskrivning. Dessa modifieringar kommer även ses av andra spelare.
Backpack Brigade Helm.png
Brandmanshjälm
Nivå 50
+ Item icon Paint Can 729E42.png =
Paint Splat 729E42.png
Backpack Brigade Helm.png
Brandmanshjälm
Nivå 50
Färgburkar kan användas för att ändra färgschemat på föremål i spelet. För närvarande kan färg endast tilläggas på hattar, men Valve har inte förkastat iden att utvidga detta till vapen i framtiden.[1]
Backpack Conscientious Objector.png
Vapenvägraren
Skylt Nivå 25
+ Item icon Decal Tool.png =
Backpack Conscientious Objector.png
Vapenvägraren
Skylt Nivå 25
Dekalverktyget kan användas för att lägga till en anpassad bild till Känsla!, Fotomärke, Klanens Stolthet eller Vapenvägraren.

Ryggsäck

Huvudartikel: Ryggsäck

Ryggsäcken lagrar alla föremål som intjänats av en spelare. Som standard har alla ryggsäckar 50 platser för lagring av föremål. När man uppgraderar till premium kommer ryggsäcken uppgraderas till 300 platser (6 sidor med 50 platser var). Ytterligare platser kan läggas till genom att använda Ryggsäckutökare, till ett max av 1000 platser (20 sidor).

Synlighet

Det finns två metoder som andra spelare kommer kunna se föremål på, inkluderat deras färg, kvalitet, namn och beskrivning. Den första är att dödskameran visar spelaren som bär ansvaret för spelarens död, samt visar full information om ett icke-standardvapen som de har utrustat. Den andra metoden är via inspektion, där man håller hårkorset över en lagkamrat och sedan trycker på inspektionstangenten (F, via standard) kontinuerligt för att gå igenom alla icke-standardvapen som de har utrustade.

Buggar

  • Ibland kan hattar och andra föremål (föremål som inte används för strid, så som Razorback) hittas svävande mitt ute i ingenstans som om föremålen har frusit i spelet i samma position som de skulle varit om en spelare hade burit på dem. Ibland kan dessa föremål bli fastsatta på en Åskådare.

Referenser