Duelleringsminispel

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
At the end of the day, long as there's two people left on the planet, someone is gonna want someone dead.
Krypskytten

Duelleringsminispel är ett verktyg som tillåter en spelare att utmana en annan spelare på en duell. Föremålet kan bara användas fem gånger. Dess ikon i ryggsäcken ser ut som två lag-färgade ambassadörer.

Spelaren måste utrusta sin duelleringsminispel i åtgärds i klassen som ska göra duellen. När duelleringsminispelet aktiverats så får spelaren en befrågan om vilken spelare som han vill utmana i servern. Ett pop-up-meddelande kommer upp när den motståndaren är vald, och den valda motståndaren får välja om han accepterar duellen eller inte. Alla duell-relaterade meddelande visas för alla spelare i servern. En spelare kan bara vara i en duell i taget, men flera dueller kan pågå på samma server.

Om båda spelarna accepterar utmaningen så börjar duellen. Föremålets används inte om motståndaren vägrar duellen. På slutet av rundan, den som har mest duell-poäng vinner. Både dödstall och assister ger 1 duell-poäng var.

Föremålets användningsomgångar minskas inte om servern ändrar karta, eller om poängen slutar på 0-0 när rundan är över.

Klasserna svarar med speciella responser när en duell är accepterad eller nekad.

Duell-ledarlistan kan ses här, den listar spelarna som har vunnit flest dueller!

Spelregler

Målet är att skaffa Duell-poäng genom att döda den andra dualisten, eller att assisteras deras död. Spelarens motståndare kommer att ha en ikon ovanför sitt huvud för att identifiera honom, liknande en dominering. Poängtavlan är förändrad att visa antalet duell-poäng spelarna har, vilket ersätter en viss del av statistiken som visas på poängtavlan. Båda spelare får ett pop-up-meddelande för var poäng de får.

Vem som har mest duell poäng när rundan tar slut vinner. Om en av dualisterna lämnar servern (konsol-kommandot retry räknas!) eller byter lag så vinner deras motståndare, även om de byter tillbaka eller kommer tillbaka till servern.

Duelleringsminispelet avbryts om en av dualisterna är sparkade från servern, servern startas om, eller om kartan bytes. Om båda spelarna inte ha fått en enda poäng när duellen avslutas så används inte Duelleringsminispelsföremålet. Däremot om spelarna har poäng men det blir ändå oavgjort så förbrukas duelleringsminispelet.

Vinna märken

Oavsett om spelaren vinner eller förlorar en duell så får dom en Duelleringsmärke i brons. Märkets nivå ökar efter var tionde vunnen duell. När detta händer får spelaren ett slumpvist föremål och ett nytt "Duelleringsminispel" med fem användningar. Dessa föremål tillkännages på servern som ""%spelarnamn% har förtjänat: %föremålsnamn%", till skillnad från "%spelarnamn% har hittat: %föremålsnamn%". Vid nivå 25, 50, och 75 så ökar märket i kvalité (se nedan). Märket kan max nå nivå 100.

Nivå 1 (gå med i en duell)
Bronze Dueling Badge Duelleringsmärke i Brons
Nivå 25 (vinn 240 dueller)
Silver Dueling Badge Duelleringsmärke i Silver
Nivå 50 (vinn 490 dueller)
Gold Dueling Badge Duelleringsmärke i Guld
Nivå 75 (vinn 740 dueller)
Platinum Dueling Badge Duelleringsmärke i Platina

Demonstration

Galleri

Trivia

  • Om ett duell-märke är borttagen, så skapas ett nytt efter en avslutad duell. Det nya märket kommer att ha samma statistik som det gamla märket, men med ett nytt datum.
  • De unika responserna talade av vissa klasser när duellen startas är faktiskt gamla oanvända röstklipp. Några är till och med flera år gamla!
  • Gabe Newell har sagt i en intervju att Duelleringsminispel härstammar från en full "game mode"-ide. Gabe Newell har gett ledtrådar att fler mini-spel kanske kommer senare.[källa behövs]