Namnlapp

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ready to meet Sharpy?!
Krypskytten om namngivna vapen

Namnlappen är ett verktyg som låter spelaren att ge en av sina föremål ett eget namn på 40 tecken eller mindre. Namnlappen förstörs direkt efter den har använts, och kan bara användas en gång. Om ett lagerföremål är namngett så blir den en unikt föremål och spelaren kommer att "hitta" en ny version av lagerföremålet. Namngivna föremål kan hittas i ryggsäcken, separat från lagerföremålen. Spelaren kan sedan välja föremål i utrustningsmenyn. Om andra föremål än lagerföremål är namngivna så kommer den skriva över orginalnamnet och kommer inte att skapa en ny version av föremålet. Att namnge ett föremål kommer inte påverkas dess bytbara förmåga.

När ett föremål namnges så behåller den färgen av sitt namn-text (t.ex. ett namngett Gammaldags föremåls namn vill fortfarande vara blå i färg), med undantag för lagerföremål. Prefixer som "Gammaldags" eller "Äkta" kommer att skrivas över. Alla namngivna saker kan namnges igen med en ny Namnlapp. Namngivna föremål kan få tillbaka dess original-namn om man väljer föremålet i ryggsäcken och sedan trycker "Återställ". Att återställa ett föremål kommer inte att ge namnlappen tillbaka. Om namnet på ett lagerföremål är återställt, så kommer den vara kvar i ryggsäcken!

Namnlappar kan hittas slumpvist, hittas när #1 eller #5 Förrådslåda från Mann Co. öppnas med en Nyckel, eller köps från Mann Co. butiken.

Exempel

Backpack Kukri.png
"Sharpy"
Kukri Nivå 1

Uppdateringshistorik

Oktober 6, 2010 Patch

  • Namngivna föremål kan nu bli återställda till deras standard-namn.

Oktober 20, 2010 Patch

  • Köpta namnlappar är nu bytbara

Februari 14, 2011 Patch

  • [Odokumenterad] Granatkastare, Pistoler och Hagelgevär som använder namn eller beskrivnings lappar använder nu rätt modelltyp (c_model).

Buggar

  • Namngivna artiklar fungerar inte helt korrekt på Spioner. T.ex. om en spion förklä sig som en fiende som har ett namngivet föremål, så ser fienden inte dom namngivna föremålet på spionen.
  • Fast att den vanliga Hagelgeväret var ändrat så att alla klassar laddar om den med samma hastighet, så använder namngivna Hagelgevär dom gamla omladdningstiderna. T.ex. så laddar Pyron och Soldaten sina vapen långsammare än en Tekniker.

Se även