Obiecte

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Acest articol se referă numai la obiectele prezentate în Team Fortress 2. Pentru obiecte de depozit ca viața, muniția și metalul, vezi Depozite.
O să pun asta în camera mea cu trofee, lângă microfoane.
Cercetașul, deblocându-și un obiect.
Un Cercetaș echipat cu 3 obiecte: Acadeaua (o armă), Casca Bink (o pălărie), și o pereche de Ochelari de Soare (un obiect divers)

Obiectele sunt acelea pe care jucătorii le pot colecta prin intermediul jocului Team Fortress 2. Armele sunt o excepție, sunt singurul tip de obiecte ce pot fi influențate diret de gameplay; toate celălate sunt cosmetice, în afară de bonusurile oferite de setul de obiecte.

Tipuri

Sunt cinci tipuri de obiecte:

Rocket Launcher Vintage Tyrolean Paint Can Dueling Mini-Game Director's Vision
Weapons Obiectele cosmetice Unelte Obiecte de Acţiune Taunturi

Data realizării obiectelor

Articol principal: Item timeline

Obiecte accesibile

Sistem de găsire a obiectelor

Articol principal: Item drop system

Cea mai uzuală metodă în obținerea obiectelor e cea prin sistemul de găsire a obiectelor; după o anumită perioadă de timp petrecută în joc, sistemul va distribui în mod aleatoriu obiecte jucătorilor. Când este trimis, noul obiect al jucătorului va fi poziționat în rucsacul său, iar jocul va afișa pe ecran faptul că jucătorul a câștigat un obiect nou, mesajul fiind afișat și pe serverul respectiv pe care joacă prin mesaj în chat. Obiectele care pot fi obținute prin această metodă sunt armele, pălăriile, Mann Co. Supply Crate-urile, anumite obiecte Diverse, și unelte. Este o anumită perioadă de timp de joc pentru fiecare săptămână de-a lungul căreia se pot obține obiecte, după care niciun obiect nu va mai fi distribuit în restul acelei săptămâni.

Realizări

Articol principal: Achievements

Metoda originală de obține a obiectelor. Fiecare clasă are propriul ei set de realizări, cu un anumit număr de realizări obținute ce pot rezulta într-un Grad. Câștigarea acestor grade va oferi jucătorului un set de obiecte special concepute pentru actualizarea acelei clase (făcând excepție de Gunboats). Acestea pot fi obținute doar o dată pe un cont, chiar dacă realizările sunt resetate. O excepție mai este și Ghastly Gibus, câștigat prin realizarea Apucă Ghastly Gibus și Pyrovision Googles, câștigați prin realizarea O pereche de ochi.

Cumpărarea

Articol principal: Mann Co. Store

Obiectele pot fi cumpărate direct din Magazinul Mann Co. folosind bani din Portofelul Steam al jucătorului. Indrodus și el în Actualizarea Mann-Conomy, Magazinul furnizează jucătorilor o metodă alternativă în obținerea obiectelor în loc de așteptarea lor să le găsească. Creatorii obiectelor contribuite prin comunitate primesc un procentaj ca parte a câștigului din creearea acelui obiect.

Obiectele cumpărate din Magazinul Mann Co. nu era nici disponibile schimbului dar nici fabricării (cu excepția uneltelor precum Paint Can). Oricum, obiectele extra venite din partea magazinului (cum ar fi atunci când faci o achiziție de minim 20$) erau folosite în fabricare, iar folosind Gift Wrap din magazin pe un alt obiect pentru a-l putea pune la schimb cu alți jucători. Încă din Patch-ul din 21 noiembrie 2012 toate obiectele cumpărate din Magazinul Mann Co. Store pot fi folosite în fabricare.

Cutiile

Articol principal: Mann Co. Supply Crate

O Cheia de Aprovizionare Mann Co., disponibilă numai în magazinul Mann Co., poate fi folosită cu Mann Co. Supply Crate pentru a obține un obiect. Toate obiectele primite din Mann Co. Supply Crate pot fi date la schimb. Doar prin deschiderea unei cutii se pot obține pălării Neobișnuit și arme Ciudate.

Fabricarea

Articol principal: Crafting

Jucătorii pot fabrica obiecte nedorite sau duplicate (precum armele) în ceva ca pălării sau în metal.

Pentru a fabrica obiecte, jucătorul trebuie să folosească jetoane. Dacă jucătorul încearcă să fabrice obiecte care nu se potrivesc unui jeton, niciun obiect nu va fi construit și niciunul din ingrediente nu va disparea din rucsacul jucătorului.

Cadourile

Articole principale: Gift Wrap, Secret Saxton, Pile o' Gifts

Jucătorii pot obține de asemenea obiecte și prin dăruire. Unealta Hârtia de Împachetat îți permit anumite obiecte, chiar dacă unele nu pot fi date la schimb, schimbate altui jucător (incluzând jucătorii inactivi). Uneltele Secret Saxton și Teancul de Cadouri, la activare distribuie obiecte tuturor jucătorilor de pe server.

Schimbul

Articol principal: Trading
Interfața de schimb.

Sistemul de schimburi permite jucătorilor să facă schimb de obiecte cu alți jucători. Actualmente, aceasta este singura cale de a obține arme și pălării vechi.

Promoții

Articol principal: Promotional items

Unele pălării, obiecte Diverse și arme au fost distribuite ca obiecte promoțioanle în urmar unor jocuri de pe ca Left 4 Dead 2, Sam & Max: The Devil's Playhouse, Alien Swarm, Worms Reloaded, Poker Night at the Inventory, Killing Floor, Monday Night Combat, RIFT, Homefront, Total War: Shogun 2 și Football Manager 2012.

Evenimente

Sunt anumite evenimente specifice cu obiecte precum Mildly Disturbing Halloween Mask, Halloween Masks, Golden Wrench or entle Manne's Service Medal ce pot fi obținute numai în anumite perioade.

Duelare

Articol principal: Dueling Mini-Game

De fiecare dată când unui jucător îi crește nivelul insignei sale (prin câștigarea de dueluri), jucătorul este recompensat cu un Mini-Joc de Duel complet, și un obiect aleatoriu; această găsire aleatorie poate fi ca una obișnuită, precum arme, pălării sau unelte. Cutiile de Aprovizionare nu pot fi obținute prin această cale.

Contribuiri comunitate

Mai Vezi: Steam Workshop

Obiectele comunitare sunt distribuite manual de către Valve pentru a recompensa contribuțiile extraordinare ale comunității. Chiar dinainte, aceste obiecte au fost oferite utilizatorilor ce au sugerate fie hărți sau modele (prin Atelierul Steam), pentru ajutarea Valve în traducerea sau găsirea erorilor din sistemul jocului. Obiectele comunitare sunt oferite și prin alte circumstanțe; obiectele făcute de sine sunt date jucătorilor care creează obiecte care sunt introduse oficial în joc (prin Atelierul Steam, sau un concurs precum Concurs artistic). Wiki Cap este oferită jucătorilor ce s-au dovedit a fi contribuitori esențiali paginii Team Fortress Wiki.

Piața comunitară

Obiectele pot fi cumpărate și din Piața Comunitară folosind fondurile disponibile în contul lor de Steam. Obiectele pot fi vândute și pe pagina de acasă a pieții, sau direct din rucsacul utilizatorului. Temporar, numai uneltele, armele Festive/ro și Ucigașe de roboți, și originale și obiectele de calitate vechi sunt eligibile vânzării pe piața comunitară. Atunci când vinzi un obiect pe piață, o taxă suplimentară de 10% din prețul dorit este adăugat.

Caracteristici

Backpack Force-A-Nature.png
Calitate
Level # Item
Atribut neutru
Atribut pozitiv
Atribut negativ
Acest panou de informații al obiectului apare și în joc pe pagina rucsacului.

Nivele

Articol principal: Item levels

Orice obiect în Team Fortress 2 este conceput fie numai unui nivel, fie unuia aleatoriu. Pălăriile sunt înregistrate sub nivele aleatorii (cu mici excepții) în timp ce armele sunt înregistrate sub anumite nivele, depinzând de asemeanea de armă. Metalul, uneltele, și obiectele de acțiune sunt de asemenea sub anumite nivele.

Nivelele au doar un aspect cosmetic în joc și nu influențează modul de joc. Pălăriile apărute de-a lungul Actualizării Fortăreața de Țipete sunt toate de nivel 31, reprezentând ziua oficială a Halloweenului (31 octombrie).

Calitate

Articole principale: Quality, Item quality distribution

Calitate obiectelor este o caracteristică cosmetică care este inclusă în toate rucsacurile cu obiecte. Acestea sunt înregistrate după momentul și modul în care obiectul a fost obținut, și este identificat prin culoarea numelui obiectului atunci când este privit din rucsac. Ca exemplu, armele din stoc ca Pușca cu alice sunt de calitate 'normală' (gri), iar obiectele neobișnuite precum Călărețului călău au prefixul 'neobișnuit' (violet). Obiectele dăinuite dinaintea actualizării Mann Co. au prefixul Vechi scris în albastru.

Atribute

Mai Vezi: Full list of item attributes

Atributele sunt șiruri și valori atașate unui obiect ce le determină effectele. Un atribut poate fi fie netru, fie pozitiv ori negativ. Un atribut negativ este cel ce afectează utilizatorul, iar unul pozitiv e cel benefic, iar cel neutru ce cel care nu este nici pozitiv, nici negativ dar cu un comportament mai diferit.

Personalizări

Articole principale: Paint Can, Etichetă nume, Etichetă descriere, Acțipild, Parte Ciudată, Filtru calitate Ciudată
Backpack Scattergun.png
Scattergun
Pușcă cu alice Nivelul 1
+ Name Tag

Description Tag
=
Backpack Scattergun.png
"Un nume de armă persoanlizat"
Pușcă cu alice Nivelul 1
"O descriere personalizată!"
Numele și Eticheta de descriere permit schimbarea numelui și descrierii obiectului. Aceste modificări sunt de asemeni vizibile altor jucători.
Backpack Brigade Helm.png
Brigade Helm
Nivel 50
+ Item icon Paint Can 729E42.png =
Paint Splat 729E42.png
Backpack Brigade Helm.png
Brigade Helm
Nivel 50
Canistra de vopsea poate fi folosită pentru schimbarea culorii obiectului. În prezent, canistra de vopsea poate fi folosită numai pe pălării, dar Valve nu a fixat această limită până la arme în viitor.

[1]

Backpack Conscientious Objector.png
Conscientious Objector
Semn de nivel 25
+ Item icon Decal Tool.png =
Backpack Conscientious Objector.png
Conscientious Objector
Semn de nivel 25
Acțipildul poate fi folosit în aplicarea unei imagini personalizate pe Foc!, Insigna Foto, Mândria Clanului, sau pe Conscientious Objector.
Backpack Rocket Launcher.png
Strange Rocket Launcher
Strange Rocket Launcher - Kills: 5
+ Backpack Strange Part Airborne Enemies Killed.png =
Backpack Rocket Launcher.png
Strange Rocket Launcher
Strange Rocket Launcher - Kills: 5
(Inamici uciși din aer: 0)
Partea Ciudată poate fi folosită într-un număr maxim de contoare pentru anumite statistici ale armei tale Ciudate.
Backpack Rocket Launcher.png
Strange Rocket Launcher
Strange Rocket Launcher - Kills: 5
+ Backpack Strange Filter - Yukon (Community).png =
Backpack Rocket Launcher.png
Strange Rocket Launcher
Ciudat Aruncător de Rachete - Kills: 5
Filtrajul Ciudat poate fi folosit la restricționarea înregistrării de statistici pe o anumită hartă. Adițional, un prefix este adăugat numelui depinzând de armă.

Rucsacul

Articol principal: Backpack

Rucsacul stochează toate obiectele câștigate de către jucător. În mod implicit, toate rucsacurile dețin 50 de locuri pentru stocarea obiectelor. Odată îmbunătățit la premium, rucsacul își va mări locurile la 300 (6 pagini a câte 60 de locuri fiecare). Pot fi adăugate locuri adiționale folosind Lărgitorul de rucsac tool, la un maxim de 2000 de locuri (40 de pagini).

Vizibilitate

Sunt două moduri prin care alți jucători vor putea fi capabili să vadă obiecte, inclusiv culoarea folosită, raritate, nume și descriere. Prima este cea de după moarte, camera post-mortem va arăta jucătorul responsabil de deces și va arăta și toate informațiile legate de obiectele din afara stocului pe care le au echipate. A doua metodă e cea prin inspectare, prin îndreptarea ținei asupra unui coechipier și apăsarea pe tasta de inspectare (f, din repetare implicită) pentru a trece prin toate obiectele din afara stocului pe care le au echipate.

Bug-uri

  • Câteodată pălăriile și alte obiecte (unele folosite pentru luptă ca Razorback) vor fi găsite pluting în mijlocul aerului în ultima pozție unde purtătorul era cu el echipat. Câteodată aceste obiecte se pot atașa Spectatorilor.

References