Duel-minispel

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Aan het einde van de dag, zo lang als er twee mensen op de wereld over zijn, wilt er iemand iemand anders dood.
De Sniper

Het Duel-minispel is een actievoorwerp dat spelers in staat stelt om tegenstanders uit te dagen tot een duel. Dit voorwerp kan 5 keer gebruikt worden. Het icoontje in de rugzak verschijnt als twee gekruiste, teamgekleurde Ambassadeurs.

Het voorwerp moet uitgerust zijn in het Actievak van de klasse die de speler op dat moment gebruikt of kan geactiveerd worden via de rugzak door het voorwerp te selecteren en dan op de Gebruik knop te klikken, wanneer aanwezig op een server. Wanneer geactiveerd zal het spel vragen of de speler iemand van zijn/haar vriendenlijst wil uitdagen (die op dat moment TF2 speelt) of iemand op de server waar de speler op dat moment op speelt. Een notificatie wordt weergegeven wanneer de uitdaging actief is en de tegenstander kan dan kiezen of hij/zij de uitdaging weigert of accepteert. Nadat een duel is geaccepteert kunnen beide spelers niet van klasse verwisselen voor de rest van het spel. Wanneer de speler iemand op de server uitdaagt zal iedereen in de server daar een bericht van krijgen. Een speler mag maar aan 1 duel tegelijk deelnemen, maar er kunnen wel meerdere duels op 1 server tegelijk plaatsvinden.

Wanneer de uitdaging geaccepteerd word begint het duel. Het voorwerp zal niet gebruikt worden wanneer de andere speler de uitdaging weigert. Aan het einde van de ronde wint diegene die de meeste duel punten verdiend heeft. Doden en geassisteerde-doden, inclusief "maakte een einde aan" doden, leveren 1 punt op.

Het aantal gebruiken van het voorwerp wordt niet verminderd wanneer de server van level veranderd of de score 0-0 is aan het einde van de ronde. Daarentegen, bij andere gevallen van gelijkspel (bijvoorbeeld 1-1 of 5-5), wordt het voorwerp wel verbruikt.

Wanneer een duel geaccepteerd of verwezen word, kunnen de klassen specialen antwoorden geven.

Het duel leaderboard kan hier (Engels) gezien worden, waarbij er een lijst word bijgehouden van spelers met de meeste winsten.

Gameplay

Het doel is om duelpunten te verdienen door de tegenstander te vermoorden of te assisteren bij een moord. De vijand van de speler krijgt een icoon boven zijn hoofd om hem te identificeren, vergelijkbaar met een overheersing. Het Scorebord zal ook veranderen om het aantal duelpunten van elke speler te weergeven, waarbij de normale informatie vervangen word. Bovendien worden beide partijen geïnformeerd met een pop-up wanneer er een punt word gescoord.

Wie meer duelpunten heeft bij het einde van de ronde, wint. Alternatief, wanneer één van de duelisten de server verlaat of van team verwisselt, wint de vijand, ongeacht of de speler terugwisselt of opnieuw met de server verbind (dit geld ook voor de 'retry' console commando).

Het Duel-minispel is geannuleerd wanneer één van de duelisten van de server word gegooid, de server reset of als de map veranderd, ook al gaat het duel verder als spelers ervoor stemmen om de map opnieuw op te starten. Als geen enkele speler doden of geassisteerde doden behaalt tegen de ander (een gelijkspel van 0-0) voordat de ronde eindigt, zal het Duel-minispel niet worden gebruikt. Daarentegen, als het duel in een gelijkspel eindigt dat niet 0-0 is wanneer de ronde eindigt, dan word het gelijkspel geregistreerd voor beide spelers in hun statistieken en word het Duel-minispel verbruikt.

Audio Cues

Vergezeld met een klasse antwoord.

Medailles Winnen

Ongeacht of er gewonnen of verloren is, nadat de speler voor het eerst een duel heeft afgemaakt krijgt de speler een Bronzen Duelmedaille. De medaille krijgt vervolgens een level voor elke tien winsten, waarbij de speler een willekeurig voorwerp krijgt met een extra "Duel-minispel" met 5 gebruiken beschikbaar. Deze voorwerpen worden aangekondigd aan de server als "%spelernaam% heeft verdiend: %voorwerpnaam%", in plaats van het gebruikelijke "heeft gevonden". Bij levels 25, 50 en 75 stijgt de medaille in kwaliteit naar Zilver, Goud en Platinum respectievelijk. Hierna blijft de medaille in level stijgen tot level 100, maar veranderd daarna niet meer. Duel medailles laten alleen winsten zien, geen verliezen.

Level 1 (speel een duel)
Bronze Dueling Badge Bronzen Duelmedaille
Level 25 (win 240 duels)
Silver Dueling Badge Zilveren Duelmedaille
Level 50 (win 490 duels)
Gold Dueling Badge Gouden Duelmedaille
Level 75 (win 740 duels)
Platinum Dueling Badge Platinum Duelmedaille

Demonstratie

Updateverleden

30 september 2010-patch (Mann-Conomie Update)
 • Het Duel-minispel is toegevoegd aan het spel.

6 oktober 2010-patch

 • Tijdens het duel kan het Duel-minispel dat gebruikt is voor het duel niet geruild, verwijderd of gebruikt worden in ontwerpen.
 • Het Duel-minispel kan nu gevonden met 5 gebruiken.

3 november 2010-patch

 • Een bug waarbij Mac gebruikers geen notificaties in het spel konden zien voor voorwerpen, duels, enz, is gerepareerd.

17 december 2010-patch

 • Een leaderboard is toegevoegd om duelwinsten te registreren.

22 december 2010-patch

 • Als een ronde nog niet volledig is opgestart, kan een duel niet worden gestart.
 • Als je iemand uitdaagt voor een duel die jouw al heeft uitgedaagt, start het duel automatisch.
 • Als een server plugin je forceert om van team te wisselen tijdens een duel, word het duel teruggegeven voor een ander gebruik.

3 januari 2011-patch

 • Duel resultaten notificaties laten nu de Steam avatar van de winnaar zien.

14 april 2011-patch (Hoedloze Update)

 • Klasse specifieke duels zijn toegevoegd.

18 juli 2011-patch

 • Duels zijn geupdated om een korte duel ban te geven aan de verliezer als deze van team wisselde of de server verliet tijdens het duel.

Bugs

 • Wanneer teams worden gehusseld nadat een duel is begonnen, kunnen beide spelers in hetzelfde team terechtkomen, maar het duel eindigt niet.

Trivia

 • Als een medaille wordr verwijderd zal deze worden teruggegeven na het afmaken van een ander duel. De nieuwe medaille zal dezelfde statistieken hebben als de oude, maar heeft een nieuwe "Datum ontvangen".
 • Er is gezegd in een interview met Gabe Newell dat het Duel-minispel oorspronkelijk kwam van een volledige speltype idee. Gabe Newell zei ook dat het mogelijk is dat er andere minispellen worden toegevoegd aan Team Fortress 2 in de toekomst.[1]

Gallerij

Zie ook

Verwijzingen