Kaksintaistelu-minipeli

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
At the end of the day, long as there's two people left on the planet, someone is gonna want someone dead.
The Sniper

Kaksintaistelu-minipeli on esine, jolla pelaaja voi haastaa toisen pelaajan kaksintaisteluun. Tämän esineen käyttö on rajoitettu viiteen käyttökertaan. Esineen reppukuvake esittää kahta ristissä olevaa Suurlähettilästä.

Esine täytyy olla asetettu käytössä olevan hahmon toimintopaikalle tai sitä voi käyttää repussa. Kun esinettä käytetään, peli kysyy haluaako pelaaja haastaa jonkun kaverilistaltaan (jonka täytyy olla pelaamassa samaan aikaan) vai jonkun senhetkiseltä palvelimelta. Peliin tulee ilmoitus, kun haaste aktivoidaan, jonka jälkeen haastettava valitsee joko hyväksyvänsä tai hylkäävänsä haasteen. Haasteen aloittajalla on myös mahdollisuus rajoittaa kaksintaistelu johonkin tiettyyn hahmoluokkaan, jolloin osanottajat eivät kykene vaihtamaan hahmoluokkaansa koko kaksintaistelun aikana (hahmovalintanäkymä voidaan avata, mutta muutokset eivät tule voimaan). Jos haastettava on samalla palvelimella, kaikille palvelimen pelaajille ilmoitetaan haasteesta. Pelaaja voi olla vain yhdessä kaksintaistelussa kerrallaan, mutta palvelimella voi olla monta samanaikaista kaksintaistelua käynnissä.

Jos kummatkin pelaajat hyväksyvät haasteen, kaksintaistelu alkaa. Esine ei menetä käyttökertaa, jos toinen pelaaja hylkää haasteen. Erän loputtua se pelaaja, jolla on enemmän kaksintaistelupisteitä, voittaa. Yhden kaksintaistelupisteen saa aina, kun tappaa vastustajan tai avustaa vastustajan tapossa.

Esine ei menetä käyttökertaa, jos palvelin vaihtaa tasoa, jompikumpi pelaaja potkitaan palvelimelta tai jos kaksintaistelu päättyy tasapeliin.

Kun kaksintaistelu hyväksytään tai hylätään, hahmoluokat saattavat reagoida.

Kaksintaistelujen pistetilaston voi nähdä täältä. Se listaa eniten kaksintaisteluja voittaneet pelaajat.

Joka päivä, se pelaaja, jolla on eniten kaksintaisteluvoittoja edelliseltä päivältä, saa Kaksintaistelijan.

Pelaaminen

Tavoitteena on saada kaksintaistelupisteitä tappamalla vastustaja tai avustamalla tämän tappamisessa. Hallitsemisen tavoin vastustajan yläpuolella on kuvake, jotta tämän voi tunnistaa muiden pelaajien joukosta. Tulostaulukosta näkee myös kummankin pelaajan kaksintaistelupisteet tavallisesti näytettyjen tietojen sijasta. Lisäksi molemmat osapuolet saavat ilmoituksen jokaisen saadun pisteen yhteydessä.

Se, kenellä on enemmän kaksintaistelupisteitä erän loppuessa, voittaa. Vaihtoehtoisesti, jos jompikumpi pelaajista lähtee palvelimelta tai vaihtaa joukkuetta, toinen pelaaja voittaa välittömästi.

Kaksintaistelu perutaan, jos jompikumpi pelaajista erotetaan palvelimelta, jos heidät pakotetaan vaihtamaan joukkuetta (esimerkiksi automaattisen joukkueiden tasoittamisen jälkeen), palvelin käynnistetään uudelleen (paitsi jos se tapahtuu äänestyksen seurauksena) tai sen kartta vaihtuu. Kaksintaistelu-minipelin käyttökertoja ei myöskään kuluteta, jos kaksintaistelu päättyy tasapeliin.

Kaksintaistelumerkit

Ensimmäisen kaksintaistelun jälkeen pelaaja saa sen lopputuloksesta riippumatta Pronssisen kaksintaistelumerkin. Merkin taso nousee yhdellä jokaista 10:tä voittoa kohden ja samalla pelaaja saa satunnaisen esineen sekä 5 käyttökerran "Kaksintaistelu-minipelin". Tasoilla 25, 50, ja 75 merkki muuttuu parempilaatuiseksi. Tason 75 jälkeen merkki nousee tasoja, kunnes se saavuttaa tason 100, jolloin merkki ei enää muutu. Kaksintaistelumerkit näyttävät tällä hetkellä vain voittojen määrän eikä häviöiden määrää.

Esittely

Taso 1 (1 kaksintaistelu)
Bronze Dueling Badge Pronssinen kaksintaistelumerkki
Taso 25 (240 voittoa)
Silver Dueling Badge Hopeinen kaksintaistelumerkki
Taso 50 (490 voittoa)
Gold Dueling Badge Kultainen kaksintaistelumerkki
Taso 75 (740 voittoa)
Platinum Dueling Badge Platinainen kaksintaistelumerkki

Päivityshistoria

30. syyskuuta 2010 -päivitys (Mann-Conomy-päivitys)
 • Kaksintaistelu-minipeli julkaistiin.

6. lokakuuta 2010 -päivitys

 • Kaksintaistelun aikana sen aloittamiseen käytettyä Kaksintaistelu-minipeli-esinettä ei voida poistaa, vaihtaa tai käyttää luomisessa.
 • Löydetyissä Kaksintaistelu-minipeleissä on nyt 5 käyttökertaa.

3. marraskuuta 2010 -päivitys

 • Korjattiin bugi, joka esti Mac-pelaajia saamasta pelinsisäisiä ilmoituksia esineistä, kaksintaisteluista yms.

17. joulukuuta 2010 -päivitys

 • Lisättiin pistetaulukko kaksintaisteluvoittojen seuraamiseen.

22. joulukuuta 2010 -päivitys

 • Kaksintaistelua ei voi aloittaa, jos erä ei ole täysin alkanut.
 • Kaksintaistelu alkaa automaattisesti, jos haastaa pelaajan, joka on myös haastanut sinut.
 • Kaksintaistelu-minipeli ei menetä käyttökertaa, jos jokin palvelimen liitännäinen pakottaa sinut vaihtamaan joukkuetta.

3. tammikuuta 2011 -päivitys

 • Kaksintaisteluilmoitukset näyttävät nyt voittajan Steam-avatarin.

14. huhtikuuta 2011 -päivitys (Hatuton päivitys)

 • Lisättiin luokkarajoitetut kaksintaistelut.

18. heinäkuuta 2011 -päivitys

 • Häviäjä saa nyt lyhyen eston kaksintaisteluista, jos hän vaihtaa joukkuetta tai lähtee palvelimelta kaksintaistelun aikana.

28. maaliskuuta 2012 -päivitys

 • Päivässä eniten kaksintaisteluja voittanut saa nyt yhden päivän ajaksi Kaksintaistelijan.

16. syyskuuta 2013 -päivitys

15. lokakuuta 2014 -päivitys

 • Korjattiin kaksintaistelupistetilasto, joka ei näyttänyt päivitettyjä pistetuloksia.

27. tammikuuta 2015 -päivitys

 • Korjattiin pelaajien yllä olevien kuvakkeiden katoamiseen liittyvä bugi.

2. heinäkuuta 2015 -päivitys (Gun Mettle-päivitys)

 • Kaksintaistelu-minipelit eivät enää menetä käyttökertaa, jos kaksintaistelu päättyy muuhun tasatilanteeseen kuin 0-0.

2. elokuuta 2017 -päivitys #1

 • Korjattiin mahdollisuus hyväksyä kaksintaistelupyyntö erän lopussa olevan lisäajan aikana.

Bugit

 • Jos joukkueet sekoitetaan kaksintaistelun alkamisen jälkeen, molemmat osapuolet voivat päätyä samaan joukkueeseen, mutta kaksintaistelu ei pääty.
 • Jos palvelimella on samanaikaisesti menossa useampi kaksintaistelu ja yksi niistä päättyy, muiden kaksintaisteluiden pisteet voivat jähmettyä; jäljellä olevien kaksintaistelijoiden tulostaulukot menevät takaisin normaalitilaan, mutta kaksintaistelut päättyvät vasta, kun ne tavallisesti tekisivät niin (erän päättyessä jne.).
 • Jos Spy naamioituu pelaajaksi, jolla on Kaksintaistelu-minipeli käytössä varustelastissaan, toimintoesineen käyttönappia painamalla voi avata kaksintaisteluvalikon, vaikka Spyllä ei olisikaan Kaksintaistelu-minipeliä käytössään. Kaksintaistelua näin ei voi kuitenkaan aloittaa, koska pelaajan valitseminen valikosta ei tee mitään.

Nippelitietoa

 • Jos kaksintaistelumerkki poistetaan, pelaajalle annetaan uusi seuraavan kaksintaistelun jälkeen. Uudessa merkissä on samat tiedot kuin vanhassa, mutta vastaanottamispäivämäärä vaihtuu.
 • Gabe Newellin haastattelussa selvisi että Kaksintaistelu-minipelin syntyi kun ideoitiin peliin uutta pelimuotoa. Gabe Newell myös paljasti mahdollisuudesta että peliin saatetaan lisätä lisää minipelejä tulevaisuudessa.

Galleria