2Fort Invasion/fi

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


2Fort Invasion
Ctf 2fort invasion.png
Perustiedot
Karttatyyppi Lipunryöstö
Tiedostonimi: ctf_2fort_invasion
Tekijä(t): Miguel "BANG!" Melara
Michael "::Egan::" Egan
The Ronin
Martin "Chaofanatic" Ellis
Ryan "Freeflow" Leitao
James "Retro" Wright
Aeon "Void" Bollig
Kartan tiedot
Ympäristö: Maaseutu
Asetelma:
Syvää vettä: Kyllä
Pyronäkö: Ei
Kartan esineet
Healthico.png Terveyspaketteja: Smallhealth.png ×2  •  Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammuslaatikoita: Smallammo.png ×2   •   Mediumammo.png ×4
Kuvat
Menu photos ctf 2fort invasion.png
Map Overview
2Fort Invasion overview.png
The aliens are taking over but the teams are too busy trying to figure out better ways to kill each other with alien artifacts.
— Invasion-Päivitys
2Fort Invasion-kartasta on myös olemassa seuraava(t) versio(t): Lipunryöstö.

2Fort Invasion on yhteisön tekemä Lipunryöstökartta. Se on versio 2Fortista joka tehtiin Invasion-yhteisöpäivitykseen.

Öisen kartan kaksi tukikohtaa on muutettu tutkimuslaboratorioiksi, jotka tutkivat avaruusolioteknologiaa.

 • BLUn salaisessa laboratoriossa tapahtuneen varuusolioiden biologiatutkimuksen takia BLUn rakennukset ovat biologinen vaara-alue. JUlisteet tässä rakennuksessa joko viitaavat avaruusoliobiologian tutkimukseen tai mainostavat radio KKBCn sponsoreita.
 • Avaruusaluksien jätteiden avulla REDin rakennukset näyttävät avaruusolioiden ja palkkamurhaajien taistelukenttää. REDin salainen laboratirio tutkii avaruusolioteknologiaa, ja sisältää portaaleja ja uusia aseita. Suurin osa julisteista tässä rakennuksessa ovat tehty toisen maailmansodan propagandataiteen tyylissä.

Tuhoutuneita avaruusolentojen osia spawnaa ympäri karttaa, ja ne räjähtävät kun niitä vahingoitetaan, kuten kurpitsapommit.

Sijainnit

Ulkosijainnit

 • Silta: Silta joka yhdistää linnoitukset. Sillan peittää katto, joka antaa Scout/fiin tuplahypätä, Demoman/fiin tahmapompata ja Soldier/fiin rakettihypätä yhdeltä parvekkeelta katolle, juosta katon yli ja hypätä toiselle parvekkeelle. Katto myös antaa suojaa pelaajille ja yleensä siirtää kartan toiminnan tukikohtiin. Yleensä Scouteilla ei ole ongelmia sillalle hyppäämisessä, mutta joskus he eivät onnistu toisessa hypyssä vihollisten parvekkeelle, ja putoavat ovien eteen. Siltakaton ääripäässä on bugi; jos Scout yrittää hypätä ääripäästä, hän "putoaa" ja hänellä on vain yksi hyppy käytettävissä, eikä kahta. Hyppäämällä vähän aikaisemmin, Force-A-Nature/fin käyttäminen hyppäämiseen, tai Atomizer/fin käyttö on tarpeeksi tämän ongelman ratkaisemiseen. Scoutit, Demomanit ja Soldierit sillan katon päällä ovat vaarassa Sniper/fiien takia, joka rajoittaa hyppyjen pituutta, ja antaa toisen esteen hyökkääville luokille.
 • Sisäänkäynti: Sillan ylityksen jälkeen maassa on kaksi sisäänkäyntiä, jotka johtavat tukikohtaan. "Sisäänkäynti" yltää näistä ensimmäisistä sisäänkäynneistä pienen matkan tukikohtaan. Täältä sisäänkäynti on T-muotoinen. Vasemmalle kääntyminen tuo pelaajan portaille jotka johtavat alas viemäreihin, ja kapeaan käytävään joka johtaa parvekkeen spawnhuoneen sisäänkäyntiin ja sisäpihaan (spawnhuoneen lattiassa on luukku josta pelaajat voivat hypätä alas käytävään)
 • Sisäänkäynnin sivuhuone: Oikealla sisäänkäynnistä on keskikokoinen huone jonka toisessa pässä on ovi sisäpihalle. Molemmat joukkueet kulkevat täältä jatkuvasti, koska se on suorin tie sisäpihalle pääsisäänkäynnistä. [Engineer/fi|Engineerit] voivat rakentaa pieniä majoja tänne jos viholliset yrittävät päästä sisäänkäynnin läpi. Lisäksi, koska huone on niin iso, [Spy/fi|Spyt] yleensä piileksivät nurkissa. Monissa muissa 2Fortin paikoissa käytävät ovat liian kapeat näkymättömille Spyille, mutta tämä huone on erilainen, ja antaa heidän liikkua läpi huomaamattomasti.
 • Parvekkeet: Parvekkeet ovat molemman tukikohdan toisen kerroksen edessä, ja niissä on keskeinen "bunkkeri". Tässä kohdassa on suuria lasittomia ikkunoita ja katto. Ikkunat antavat melkein täydellisen näkölinjan koko alueelle. Parvekkeita kutsutaan joskus "sniper-paikaksi" koska niiden päätarkoitus on olla paikka Snipereille. Parvekkeet näyttävät Snipereille koko alueen, paitsi sillan ja sen alla olevan veden. REDin puolelta hypätessä pelaaja saattaa saada putoamisvahinkoa, mutta BLUn puoli ei ole siihen tarpeeksi korkea.

Linnoituksen sijainnit

 • Viemärit: Vetisiä tunneleita kummankin tukikohdan alla sillasta "Sisäänkäyntiin" kutsutaan yleensä "Viemäreiksi". Niissä on monia tiukkoja käännöksiä, jotka luovat monia nurkkia joiden ympärillä voi taistella. Viemäreitä yleensä käytetään vihollisten tukikohtaan hyökkäämiseen, herättämättä ylläolevien Sniperien huomiota. Viemäreiden kapeus ja vesi tarkoittavat, että Spyn voi olla vaikeaa päästä vihollisten läpi.
 • Viemärihuone: Molemmassa viemärissä on huone joka asettuu nurkkaan siten, että pelaaja ei voi nähdä koko huonetta tunneleista. Vedenpuoleisessa osassa huonetta on kaksi 90-asteen kulmaa, mutta tukikohdan puoleisessa osassa huonetta tunneli on pitkä ja suora. Pitkä tunneli antaa pitkän näkölinjan huoneeseen ja viemärin uloskäynnille. Engineerit yleensä rakentavat tänne Teleportteja että heidän joukkueensa voisi nopeasti päästä vihollisjoukkueen tukikohtaan, tai vartiotykkejä estääkseen vihollisia käyttämästä huonetta.
 • SIsäpiha: Sisäpiha on päätapa siirtyä maantason ja toisen kerroksen välillä kummassakin tukikohdassa. Se on suljettu, katoton alue kummankin tukikohdan sisällä, pääsijaisen uudelleensyntymishuoneen vieressä ja sisääntultaessa oikealla. Sen kolmella reunalla on korkeat kielekkeet, ja ovet, jotka johtavat syntymishuoneeseen, toisessa kerroksessa sijaitsevaan portaikkoon, joka johtaa tiedustelusalkulle, sekä parvekkeelle ja sisäänkäynnille. Kahdet portaikot mahdollistavat pääsyn huoneen korkeammalle tasolle. Engineerit käyttävät tätä tilaa usein tärkeänä puolustuspisteenä, sillä se on monille luokille ensisijainen tapa päästä tiedustelusalkulle. Asettamalla tänne Vartiotykin niin, että se suojaa myös parvekkeille menevää oviaukkoa, Engineer voi tehokkaasti puolustautua hyökkäyksiä vastaan.
 • Ritilä: Pieni huone sisäänkäyntien yläpuolella, jonka lattiassa on ritilä, jossa on reikä. Huoneesta pääsee suoraan tukikohdan yläkertaan, ja sitä käytetäänkin usein tapana liittyä sisäänkäynneillä tapahtuviin taisteluihin nopeasti. Demot, Soldierit ja Scoutit voivat myös hypätä alhaalta ylös tähän huoneeseen, luoden uuden reitin päästä toiseen kerrokseen. Engineer ja Demo voivat kuitenkin vartioida huonetta, rajoittaen vastatiimin pääsyä siitä. Alueellinen vahinko vaikuttaa ritilän lävitse.
 • Yläkerta: Suuri huone toisessa kerroksessa, ensisijaista varustehuonetta vastapäätä. Tästä huoneesta on pääsy parvekkeelle, "ritilälle", kierreportaiden yläpäähän ja sisäpihalle. Tätä huonetta käytetään jatkuvasti, sillä se on merkittävin risteys kartassa, yhdistäen käytännössä kaikki tukikohdan alueet toisiinsa. Sitä käyttävät usein Scoutit, jotka ovat hypänneet parvekkeelle, sillä siitä pääsee suoraan tiedustelusalkulle kierreportaiden kautta. Yläkertaa kutsutaan myös toisinaan "heinähuoneeksi" (lattialla makaavien isojen heinäpaalien takia) tai "yläkerran aulaksi".

Päätukikohdan alueet

 • Pyörätuoliystävälliset kierreportaat: Nämä portaat johtavat kellarista ylös ja ulos tukikohdasta, ja ovat toinen vain kahdesta kulkureitistä tiedustelusalkkuhuoneesta. Viemäreiden tavoin, kierreportaat ovat hyvin kapeita useilla mutkilla. Tästä seuraa paljon lähitaistelua, ja vastustajia onkin helppo estää kulkemasta Apulaitteella, Vartiotykillä tai Heavyllä. Portaiden yläpää yhdistyy yläkertaan pienen huoneen kautta, jossa on pieni terveyspaketti ja ammuslaatikko, kuten myös kaksi kulmaa, joissa Spyt usein piilottelevat. Yläkerran huoneesta näkee suoraan kierreportaisiin, mahdollistaen Sniperien ampua sieltä tiedustelusalkun kanssa pakenevia vihollisia.
 • Portaat: Tämä huone on pitkä ramppi, joka johtaa sisäpihan perältä kellariin. Se on toinen uloskäyntireitti tietosalkkua ryöstettäessä. Sen nimeksi on annettu "L-kuilu", sillä aiemmissa 2Fortin versioissa sen tilalla oli hissi. Sitä kutsutaan myös "peräportaiksi", "pitkiksi portaiksi", "suoriksi portaiksi", "portaiksi" tai vaan "suoraksi".
 • Kellari: Tämä alue on alakerrassa Spiraalirampin ja portaiden välissä. Se johtaa tietohuoneeseen ja portaiden lähellä on varustehuone (ei spawnaushuone). Kellarin keskellä on terveys- ja ammuspaketti.
 • Tietohuone: Tietohuoneeseen on kaksi sisäänkäyntiä Kellarista. Tämä on tärkein puolustuspiste 2Fortissa, ja sen takia etenkin Engineerit yleensä vartioivat tätä aluetta. Tietolaukku on pöydän päällä huoneen takareunassa. Huoneen muoto tekee puolustuksesta helppoa, ja ilman Überlatausta huoneeseen hyökkäys voi olla lähes mahdotonta.

Strategia

Pääartikkeli: Community 2Fort Invasion strategy/fi

Päivityshistoria

6. lokakuuta 2015 -päivitys (Invas)

 • [Dokumentoimaton] Lisätty 2Fort Invasion

8. lokakuuta 2015 -päivitys

 • Korjattu bugi, jossa yleiset pommit (Invasion kartoissa) vahingoittivat joukkuetovereita kun niitä ammuttiinnuolilla.

15. lokakuuta 2015 -päivitys

 • Korjattu muutama alue joissa pelaajat pääsivät kartan ulkopuolelle

13. marraskuuta 2015 -päivitys

 • [Dokumentoimaton] Lisättiin Invasion-kartat pikapelauslistoihin

28. maaliskuuta 2018 -päivitys #1

Bugit

 • Pelaajat voivat juuttua avaruusoliopommien sisään.

Galleria

Julisteet

BLU: Avaruusoliobiologialaboratorio

RED: Avaruusolioteknologian tutkimus/sotajulisteet

Julisteet tässä rakennuksessa viittaavat Yhdysvaltojen propagandataiteeseen Toisesta Maailmansodasta.

Tietosalkku

Katso myös