Difference between revisions of "User:Cagrimanoka/Translating Sandbox/tr"

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
m (Yakın çatışma)
m
Line 2: Line 2:
 
{{Quotation|'''Soldier''', hatalı takım stratejileri hakkında |Bu harika bir öldürme serisiydi... '''''karşı takım için!'''''|sound=Soldier_jeers11.wav|en-sound=yes}}
 
{{Quotation|'''Soldier''', hatalı takım stratejileri hakkında |Bu harika bir öldürme serisiydi... '''''karşı takım için!'''''|sound=Soldier_jeers11.wav|en-sound=yes}}
  
''Team Fortress 2''<nowiki>'</nowiki>de herkesin tek başına çalıştığı bir takımla karşı takımı yenmek zor olsa da tek başınıza bunu başarmak neredeyse imkansızdır. Takımınızdaki diğer [[Classes/tr|sınıflar]] ile çalışmak başarının önemli bir aşamasıdır. Bu makale size ve takımınıza ''takım stratejisiyle'' rehberlik etmek için tasarlanmıştır. Kendi oynayışınızı geliştirmek için [[Strategy/tr|Strateji]] sayfasına göz atın. [[Maps/tr|Haritalara özel]] stratejiler için her haritanın kendi sayfasına göz atın.
+
''Team Fortress 2''<nowiki>'</nowiki>de herkesin tek başına çalıştığı bir takımla karşı takımı yenmek zor, tek başınıza bunu başarmak neredeyse imkansızdır. Takımınızdaki diğer [[Classes/tr|sınıflar]] ile çalışmak başarının önemli bir aşamasıdır. Bu makale size ve takımınıza ''takım stratejisiyle'' rehberlik etmek için tasarlanmıştır. Kendi oynayışınızı geliştirmek için [[Strategy/tr|Strateji]] sayfasına göz atın. [[Maps/tr|Haritalara özel]] stratejiler için her haritanın kendi sayfasına göz atın.
  
 
== Genel strateji ==
 
== Genel strateji ==

Revision as of 09:18, 24 October 2016

Team strategy image.png
Bu harika bir öldürme serisiydi... karşı takım için!
Soldier, hatalı takım stratejileri hakkında

Team Fortress 2'de herkesin tek başına çalıştığı bir takımla karşı takımı yenmek zor, tek başınıza bunu başarmak neredeyse imkansızdır. Takımınızdaki diğer sınıflar ile çalışmak başarının önemli bir aşamasıdır. Bu makale size ve takımınıza takım stratejisiyle rehberlik etmek için tasarlanmıştır. Kendi oynayışınızı geliştirmek için Strateji sayfasına göz atın. Haritalara özel stratejiler için her haritanın kendi sayfasına göz atın.

Genel strateji

İletişim

Bir mini haritanın yokluğundan ve Team Fortress'ın takım tabanlı bir oyun olmasından ötürü iletişim ve işbirliği her zaman zafere götüren temel unsurlardandır. Takımdaki oyuncular arasındaki iş birliği ve doğru sınıf dengesi her zaman takımı zafere götürür. Yetenek seviyesine bağlı olmaksızın iletişim öğrenilecek en önemli kabiliyetti. Teamspeak veya oyun içi sohbette olmaı fark etmeksizin iyi bir iletişim ve eş zamanlılığa sahip bir takım, takım çalışması yapmayan yetenekli bir oyuncuyu yenebilir. Etkili takım iletişimi ve iş birliği özellikle oyunun rekabetçi yerlerinde önemlidir.

Sesli komutlar ve yazılı mesajlar iletişim kurmak için fazlasıyla kullanışlı bir yol olsa da oyun içi seslerden ve oyuncunun konumundan ötürü sesi duyamayabilir ve bazı oyuncular yazılı sohbete önem vermiyor olabilir, bu yüzden bir mikrofon her zaman takımla iletişim için daha güvenilir bir iletişim yolu olabilir. Mesela düşman Spyların konumları ve kılıkları, düşman Taret yuvalarının ve yapışkan bomba tuzaklarının konumları ve (düşmanın veya takımınızın) saldırılarının ve ÜberŞarjlarının zamanlamaları sesli sohbet kullanılmaksızın zorlukla iletilebilir.

Öte yandan kimi sunucularda düşman takım da dahil olmak üzere sunucudaki herkesin birbirini duymasını sağlayan AllTalk'ın bulunabileceğini aklınızda bulundurun. Bu gibi durumlarda önemli bilgileri iletmek için (sesli sohbeti kullanmanız düşman takımın saldırınızdan haberdar olmasını sağlayıp saldırınıza karşı koyabilecek duruma gelmelerine neden olacağından) yazılı sohbeti kullanmak daha iyi olacaktır. AllTalk bazı topluluk sunucularında, sunucuda oyun genellikle rekabetçi bir amaçtan ziyade oyuncular arasında sosyal etkileşimi artırmak için oynandığından, açık olabilir.

Takım düzeni

Team Fortress 2 takımlardaki oyuncuların zafere ulaşmak için koordine bir şekilde iş birliği yapmasının gerektiği sınıf tabanlı bir takım oyunudur. Dokuz farklı sınıfın kendilerine ait kuvvetli ve zayıf yanları, kuvvetli yanlarını azami düzeye çıkarmayı ve zayıf yanlarını asgari seviyeye indirmeyi amaçlayan kendilerine özel oynama biçimleri bulunmaktadır. Öte yandan hiçbir oyuncu ne kadar yetenekli olursa olsun oynadığı sınıfın zayıflıklarını tamamıyla telafi edemez. Bir oyuncu diğeri kadar yetenekli olmasa da oynadığı sınıfın avantajıyla rakibini bir karşılaşmada yenebilir (bir Pyro'nun daha yetenekli bir Spy'ı yenmesi gibi). Bu durum oynanacak sınıfın seçimini önemli kılarken oyuncunun da farklı sınıfları ve aynı zamanda iş birliğini öğrenmesini sağlar. Bu fazlasıyla karmaşık bir taş, kağıt, makas oyunu olarak düşünülebilir.

Çoğu yeni oyuncunun yaptığı hatalardan biri Team Fortress 2'yi bir takım oyunu yerine tercih ettiği sınıf(lar)a odaklanarak sadece o sınıfa ve birebir karşılaşmalarına göre hareket ettiği bir şeye çevirmesidir. Ancak Team Fortress 2'deki çoğu çatışma farklı sınıflara sahip oyuncuların bulunduğu farklı gruplar arasında gerçekleşir. Başarılı olmak için oyuncular tek başına hareket etmek yerine bir takım gibi düşünmeli ve hareket etmelidir. Takım düzeni olarak da bilinen kendi takımınızı ve karşı takımı oluşturan sınıfları bilmek de buna dahildir. Karşı takımdaki oyuncuların sınıflarını karşılayabilecek sınıflara sahip birkaç oyuncuya sahip olarak avantaj elde edilebilir (mesela çok sayıda Engineer'a sahip olan bir takıma karşı koymak için -karşı takım fazla sayıda tarete sahip olacağından- Demoman ve Medic ikilisi kullanılabilir). Ancak abartıp çok fazla kişi sınıfını değiştirmemelidir (mesela bir takım Spylarla sorun yaşadığı içinbir sürü oyuncu Pyro olursa sınıf değiştirme esnasında takımdan giden sınıflar takımda açıklara neden olabilir). Takımınızın o anki sınıflarını öğrenmek için belirli aralıklarla puan tablosunu kontrol etmek ve buna bağlı olarak önerilerde bulunmak iyi bir fikir olsa da gerektiğinde siz de sınıf değiştirmeye hazır olmalısınız. Ortalama bir 12v12 oyunda bu düzen çoğu durumda işe yarayacaktır: 2 Scout, 2 Soldier, 2 Pyro, 2 Demoman, 2 Heavy, 2 Engineer, 2 Medic, 2 Sniper, 2 Spy. Kalan dörtlü (3'ten fazla Medic olmamak kaydıyla, çok ağır durumlarda 4 Medic olabilir) Soldier, Demoman, Heavy ve Medic olarak bölünmelidir.

Talim

Sadece bir sınıf yerine birden çok sınıfta iyi olmak önmelidir. Sınıfınızın kuvvetli ve zayıf yanlarını öğrenerek sınıf değiştirirken doğru seçimler yapabilirsiniz. Her sınıfın sahip olduğu farklı rolleri bilmek de önemlidir, mesela karşı takımın istihbaratını ele geçirmek amacıyla baskın yapmak için takımınızın tek Engineer'ına Medic olmasını söylemek bir bayrak kapmaca haritasında istihbaratı korumanın ele geçirmek kadar önemli olmasından ötürü kötü bir fikirdir. Genel olarak, "birisi Medic olabilir mi" demek yerine çok önemli bir rolünüz olmadığı sürece sizin Medic olup o rolü doldurmanız daha mantıklı olacaktır.

Öte yandan, (en azından oyunu bir yıldan uzun süredir oynamadığınız ya da oyunu çok iyi oynadığınızı düşünmediğiniz sürece) her sınıfta uzmanlaşmaya çalışmak da çok iyi bir fikir değildir. Çok zor olmasının yanında yetenekli olmadığınız bir sınıfı kullanarak oynamanız halinde takımınıza yardım etmek yerine emeklerinin boşa gitmesine neden olabilirsiniz. 2 veya 3 sınıfta uzmanlaşmak, diğer 1, 2, hatta 3'ünde "yeterince iyi" olmak, diğerlerini de az da olsa iyi oynayabilmek, kısaca hepsinde iyi olmanın yanında hiçbirinde usta olmamak takımınıza daha çok yardımcı olacaktır.

Oynayış biçiminize uygun olan çatışma taktiğini bulmaya çalışın ve o/ona yakın sınıflar üzerindeki kabiliyetinizi geliştirin. Herkes Spy'ın gerektirdiği kadar becerikli oynayamayabilir veya Sniper için uygun titremeyen bir ele sahip olamayabilir. Bazı oyucular kendilerini arkaya daha uygun bulup takımlarına arka taraftan veya arkaplanda yardımcı olup kimisi düşmanları belirli bir mesafeden öldürmeyi tercih ederken diğerleri de yakından ve kişisel olarak çatışmada bulunmayı tercih eder. İyi olduğunuz şeyi bulun ve onunla oynayış biçiminizi geliştirip üzerinde uzmanlaşmak için yollar ve taktikler bulun. Talimlerinizin çoğu çok iyi olduğunuz sınıflar yerine sadece iyi olduğunuz sınıflar üzerindeki yeteneğinizi geliştirmek için olmalıdır. Eğer belirli bir sınıfı kavrayamıyorsanız onu görmezden gelip "iyi" ve "orta halli" olduğunuz sınıflara odaklanmanız daha iyi bir fikir olacaktır.

Sınıflar

Team Fortress 2'nin oynanış biçimi dokuz farklı sınıfa ve dost ve düşmanlarının arasındaki etkileşime dayanmaktadır. Genel olarak sınıfların bir veya ikisini oynuyor olsanız bile her bir sınıfın rolünü öğrenmek oyunu kavramanıza fazlasıyla yardımcı olacaktır. Her sınıfın güçlü ve zayıf yanlarını belirleyen nitelikleri bulunmaktadır: sağlık, hareket hızı, silahlar ve sağlık yenilenmesi veya Çift Zıplama kabiliyeti gibi sınıflara özel nitelikler. Bu bölümde farklı sınıflar kategorize edilmiş ve farklı sınıfların gruplar halinde tek başına olacaklarından daha güçlü olacaklarına dikkat çekilmesi amaçlanmıştır. NOT: bu kategorizasyonda Valve'in "resmî" Saldırı, Savunma ve Destek rollerini temel alan kategorizasyonu kullanılmamıştır, rastgele bir "temanın" aksine bu kategorizasyonda sınıfların stratejik ve oynama biçimlerindeki benzerlikleri temel alınmıştır.

Grup 1 - Genel çatışma

  • Özellikler: Bu grubun üyeleri yüksek ateş gücüne, hayatta kalma kabiliyetine, manevra kabiliyetine ve bazı durumlarda üçünün iyi bir karışımına sahiptir. Scout hariç hepsinin sağlığı ekstra sağlık yokken 175-300 aralığındadır ve Birincil silahlarının yüksek hasar gücü ve ön hatlarda bulunmalarından ötürü ÜberŞarjların büyük çoğunluğu bu sınıflarda kullanılır. Bu grubun başka bir özelliği de oyunda düşman hareketini bir şekilde olumsuz yönde etkileyen neredeyse bütün kabiliyetlere sahip olmasıdır: Nataşa, Kontrolsüz Güç, Uyku Perisi, oyuncuları Roketatar, Bomba Atar, Yapışkan Bomba Atar ve Pyro'nun Basınç Patlaması ile "rakiplerini fırlatması". (Işınlayıcılar hariç) Oyunda harekete yönelik olumlu etkileri bulunan kabiliyetlerin tamamı da bu grupta bulunmaktadır. Bu beş sınıf da doğduklarında savaşa hazır olup herhangi bir özel yerleştirmeye dahil olmalarına veya hazırlık zamanına ihtiyaç duymayıp savaşa direkt olarak girebilirler.
  • Takım Rolü: Çoğu takımın büyük bir kısmını oluşturur ve ön hatlardaki en ağır ve direkt savaşlarda bulunur. Bu grubun üyeleri genellikle düşman bölgesine yapılan baskınlarda ve hedefleri korumada en büyük sorumluluğa sahip olup duruma göre saldırgan bir biçimde oynamalıdır. Başarıları genellikle ölmeden önce elde ettikleri leşlerle ve verdikleri hasarla ölçülür. Bu grubun üyeleri herhangi bir sınıfla birebir karşılaştığında kendi başının çaresine bakabilir ve tamamı Grup 1 sınıflarından oluşan bir takımın kritik bir zayıflığı olmamakla beraber kısa periyodlarda iyi iş çıkarabilirler ancak sıkı savunmaları delmek ve uzun süreli çatışmalarda hayatta kalabilmek için Grup 2'nin ve 3'ün yardımı zorunlu hale gelir. Bu beş sınıfın hayati rolleri arasında diğer sınıfları, özellikle destek sınıflarını korumak bulunmaktadır. Medicler ve Engineerlar takımlarına yardım edebilmek için hayatta kalmalı ve kendilerini özellikle ve sıklıkla hedef alacak Grup 1 ve 3'teki düşmanlara karşı korunmalıdır. Yapılar Engineer tarafından inşa edilip hayatta tutulsa da bütün takıma yardım etmektedir ve "kamu malı" olarak görülüp herkes tarafından korunmalıdır. Destek sınıflarına daha çok yardım edebilmek için Sağlık ve Cephane paketlerini mümkün olduğunca onlara bırakın.

Ağır silahlar

Soldier ve Demoman, takımın ağır silahlı sınıfları.
  • Özellikler: Her iki sınıfta da yüksek miktarda hasar kapasitesi, menzil, fırlatma kabiliyeti ve hareket kabiliyeti bulunmakta olup her ikisi de benzer silahlara sahiptir. Roketatar, Yapışkan Bomba Atar ve Bomba Atar birden fazla düşmana yüksek miktarda alan hasarı veren patlayıcılar fırlatır. Onların dışında bu silahlar, özellikle Demoman'inki, oyunculara direkt olarak nişan almadan hasar verebilen, hatta onları öldürebilen tek silahlardır. Bunun "ateş et ve unut" kabiliyetiyle birleşimi Soldier ve Demoman'in zaten fazlasıyla yüksek olan gücünü zekice bir saklanma biçimiyle daha da artırabilir. Ayrıca Engineerlar'ın Taret pozisyonlarını imha etmede başarılı olmakla beraber kritik desteğinin etkisi altındayken kritik patlayıcılar fırlatıp az bir çabayla fazlaca düşmanı rahatlıkla öldürebilir. Ayrıca her ikisi de sağlıklarının bir kısmına karşılık hızlıca yatay ve dikey olarak fazlasıyla uzun bir mesafe katedip beklenmedik açılardan saldırabilmelerini veya sıkıntılı durumlardan kaçabilmelerini sağlayabilen zıplamalar yapabilir. Ağır silahlı sınıfların görünür bir zayıflığı olmasa da bu sınıfların silahlarında bazı dezavantajlar bulunmaktadır. Soldier ve Demoman aralarında mesafe olmayan birini vurursa kolaylıkla incinebilir ve ölebilir. Bu durum bir Av Tüfeği'ne sahip olmadığından ve bunun Scoutlar gibi yakın mesafede düzensiz bir biçimde hareket eden sınıflara karşı zayıf kalmasına neden olacağından Demoman için daha önemlidir. En önemlisi de "Atar" silahların hepsinin sınırlı şarjör boyutu ve uzun yeniden yükleme süreleri vardır. Ağır silahlı sınıflarla oynarken yeniden yüklemeleri yönetmek önemli bir kabiliyettir – her gördüğünüz şeye ateş etmeye meyilli olmak ölümcül olabilir. Yeniden yükleme ihtiyacı sürekli gelen düşman dalgalarına karşı pozisyonunuzu koruma konusunda sorunlara neden olabilir. Ayrıca patlayıcılarınızı ateşlediğiniz anda ne kadar iyi nişanlamış olsanız da patlayıcıların mesafe katetmesi zaman aldığından orta ve uzun menzildeki hızlı ve yetenekli düşmanların patlayıcılardan çoğunlukla kaçacağını aklınızda bulundurun.
  • Takım Rolü: Orta menzildde yüksek miktarda hasar vermek, düşmanları saklandıkları yerden ve Taret pozisyonlarından çıkmaya zorlamak ve çok yakın bir şekilde bir arada bulunan düşmanları cezalandırmak; bu sınıflar genellikle aşırı güçlü olmakla suçlanır. Sürekli hasar vermek bu grubu rolü olsa da bunu yeterince yapmamak düşman takıma baskın gelme şansı tanıyabilir. Bunun dışında Soldier ve Demoman'in en güçlü yanları çok büyük bir zayıflıklarının bulunmamasıdır. Ağır silahlı sınıflar baskınların ve savunmanın bel kemiğidir, bomba ya da roket olsun, patlayıcılarla ciddi hasar verebilir ve belirli sınıfların yapılarını koruyarak düşmanın işinin bitirilmesini sağlayabilir.

Yakın çatışma

Scout ve Pyro, sınıftaki Yakın çatışma sınıflarından ikisi.
  • Özellikler: Grup 1'in, "genel çatışmacıların", bir parçası olsa da bu grubun üyeleri birkaç yönüyle diğerlerinden farklılık gösterir. Mesela ağır silahlı sınıflara göre daha belirgin olan kuvvetli yanları bulunmakla beraber daha belirgin olan zayıf yönleri bulunmaktadır, bu durum bir nevi değiş tokuşu meydana getirmenin yanında Spy kontrolü ve hedef ele geçirme gibi birkaç rolü de yanında getirir. Heavy en yüksek sağlığa sahiptir ancak aynı zamanda, özellikle saldırı esnasında, en düşük hareket kapasitesine sahiptir; Pyro yakın menzilde yıkıcı olsa da orta ve uzak menzilde fazlasıyla düşük hasar kabiliyetine sahiptir ve bu durumlarda sürpriz bir etken olmadığı sürece ağır bir tehdit teşkil etmez. Scout diğerlerinin aksine en hızlı ve çevik karakter olsa da Grup 1'deki en düşük sağlığa sahip sınıftır. Üç sınıfın üçü de yüksek hasar verebilse de bunu yapabilmeleri için 1) kısa menzilde bulunmalı ve 2) hedefleri görüş alanında olmalıdır. Bu, verdikleri hasarı kolaylıkla alabilecekleri anlamına gelir, bu da hayatta kalmak için sınıflara özel taktiklere ihtiyaç duymalarına sebep olur. Bu, Pyro için pusu kurmak ve dikkat dağıtıcı öğelerin avantajından yararlanmak, Scout için hasardan kaçınmak için muazzam çevikliğini kullanmak ve Heavy için İyileştirme ve ulaşım için Grup 2'deki sınıflara sırtını dayamaktır. Görüş alanında bulunan hedeflere saldırmaları bu grubu ağır silahlı gruba kıyasla Taretlere karşı fazlasıyla verimsiz kılar. Pyro görünmez ve kılık değiştirmiş Spyları kolaylıkla ortaya çıkarabildiği için takımın en verimli Spy kontrolü sınıfıdır. Pyro ve Heavy'nin birincil silahları benzersizdir, Alev Silahı ve Minigun, cephanesi bitmediği sürece kesintisiz ateş edebilir. Bu, diğer Sınıflara düşmanların kesintisiz geldiği uzun süren çatışmalarda paha biçilemez bir destek sağlayabilir. Ayrıca ölümsüz oldukları süre boyunca azami performans gösterebildikleri için bu durum onları fazlasıyla verimli bir ÜberŞarj alıcısı yapar.
  • Takım Rolü: Bu gruptaki sınıflar en fazla düşman Taret noktaları tarafından kolaylıkla durdurulabilir. Bu gruptaki sınıflara aşırı düzeyde sırt dayayan takımlar "kaplumbağalık yapan" veya savunan takımlara karşı zorluk yaşasa da Taretler imha edildiğinde kolaylıkla düşman bölgesine girebilir ve yıkıma yol açabilir. Ayrıca bu grup destek sınıflarını korumada ve onlarla çalışmada gayet iyidir – Pyrolar görevdeş bir şekilde Engineerlarla çalışırken Engineerlar ve Heavyler dost Medic'le çok iyi bir şekilde çalışabilir. Bu grup ayrıca iyileştirecek ve hareketlerini Taretlerle engelleyecek Grup 2 sınıflarını yeterince bulundurmayı ihmal eden düşman takımlarını rahatlıkla cezalandırabilir. Yeterince iyileştirme olmaksızın alev sonradan yanma aracılığyla yüksek miktarda hasara neden olabilir. Ve Heavylerin ve Scoutların iyi nişan alınmış atışlarından kolaylıkla kaçılamaz ve verecekleri mermi hasarı düşmanın sağlığını hızlıca azaltabilir. Son olarak, bu üç sınıf da çeşitli hedefleri elde etmede verimlidir. Heavyler düşürülmüş İstihbaratı, Kontrol noktalarını ve Vagonları rahatlıkla koruyabilir ve ateşi bastırabilir. Pyrolar Spyları hedeflerden uzak tutabilecek eşsiz kabiliyetlere sahiptir, ayrıca Hava Püskürtmesi ile düşmanların hedefleri elde etmelerini fiziksel olarak engelleyebilir. Son olarak Scout doğal hızını ve ekstra ele geçirme gücünü hedefleri diğer sınıflardan daha hızlı tamamlamada kullanabilir.

Grup 2 - Destek

Bir Engineer tarafından inşa edilmiş Seviye 2 bir Dispanser.
  • Ortak Özellikler: Açık ara en takım yönlü sınıflar olan Engineer ve Medic müteffiklerine güvenilir bir iyileştirme sağlayan tek sınıflardır ve takımın basit bir zayiattan ötürü kaybetmesini büyük ölçüde önlerler. Sırf bu sebepten ötürü oyuncu sayısı birden fazla olan herhangi bir boyuttaki her takıma herhangi bir haritada en az bir destek sınıfı fayda sağlar, öte yandan destek sınıflarının kullanışlılığı takım boyutu artıkça artar. Çatışma kabiliyetinden büyük ölçüde yoksun olmakla beraber düşük sağlık puanına (125-150), ortalama hareket kabiliyetine ve zayıf menzilli teçhizata sahip olduklarından takımlarının başarısına destek kabiliyetleriyle katkıda bulunmalıdırlar. Ancak bu kabiliyetler oldukça güçlüdür ve oyun üzerinde oldukça büyük etkisi bulunur – Medicler ve Engineerlar diğer sınıflar için sadece abartılı Sağlık ve Cephane paketleri değildir. Engineer'ın destek kabiliyetleri Yapılarının çevresinde şekillenirken Medic'inkiler takım arkadaşlarına fazladan iyileştirme ile birden fazla takım arkadaşına destek sağlama ve oyunun dengelerini değiştiren ÜberŞarj'ın çevresinde şekillenir. Her iki sınıf için de bunları oyuna tamamıyla taşımak vakit alır – ÜberŞarjlar ve tamamıyla yükseltilmiş Yapıların tam kapasitesine ulaşabilmesi zaman alabilir, genellikle bir dakika ya da daha fazla oyun zamanı. Team Fortress 2 gibi hızlı bir tempoya sahip bir oyunda bu küçük bir sonsuzluk bile sayılabilir. Birçok oyun türünün destek sınıflarının oyuna alışabilmeleri ve görevin başlangıcından itibaren oyuna tam kapasitede katkı sağlayabilmeleri için Kurulum zamanı bulunmaktadır. İyi Engineerlar ve Medicler ÜberŞarjlarının ve yapılarının yapım sürecini hızlandırmak için her şeyi yapacaktır. Medic ve Engineer'ın uzun "yapım" süreleri onların oynayış biçimlerini leş elde etmek yerine hayatta kalmada sınırlar. Her iki sınıf da ÜberŞarj sağlayacak veya yapılarını muhafaza edebilecek kadar uzun hayatta kalabilmek amacıyla fazlasıyla dikkatli bir biçimde oynamalıdır. Kritik bir anda ölen bir destek sınıfı takımın zaferine mâl olabilir.
  • Takım Rolü: Sahadaki müttefiklere iyileştirme ve cephane sağlamak, yıpranma sebepli takım mağlubiyetlerini azaltmak ve takım arkadaşlarına sürekli düşman baskısı altında bulundukları noktaları koruma konusunda yardım sağlamak veya kendileri baskı yapmak. Taretler ve fazladan sağlığa sahip/hasar almayan takım arkadaşları hasarı çekmede ve bu hasardan etkilenmemede gayet iyidir. Desteğin herhangi ve bütün takım arkadaşlarına verilmesiyle beraber düşman saldırılarına en çok maruz kalan ve ölüp yeniden doğduktan hemen sonra savaş alanına dönmesi gereken Grup 1'in genel çatışma sınıflarına verilmesi en verimli olanıdır. Medicler ve Engineerlar birbirlerini verimli bir şekilde destekleyebilir ve durumun gerektirmesi halinde birbirlerinde destek olmalıdırlar. Örneğin Medicler dost Kritzkrieg Mediclerine veya ağır ateş altındaki Engineerlara ÜberŞarj sağlayabilirken Engineerlar diğer dost Engineerların yapılarını onarabilir, inşa edebilir ve geliştirebilir. Destek sınıfları düşman Grup 3 sınıflarının, Sniper ve Spy'ın, birincil hedefi olduğundan o grubun saldırılarına karşı dikkatli olmalıdır. Hayatta kalmak için Grup 1 ve 3'ün desteği çoğunlukla gereklidir. Son olarak, destek sınıfları saldırı esnasında düşman takımın gerisini kırabilir veya bir hedefi iyi zamanlanmış bir ÜberŞarj veya iyi yerleştirilmiş bir Taretle savunabilir. Takım düzeni açısından çok sayıda destek sınıfının bulunması neredeyse asla iyi bir fikir değildir. Fazlasıyla güçlü destek kabiliyetleri sağlayabilmelerine rağmen Medicler ve Engineerlar kendi başlarına iyi bir şekilde savaşmazlar ve bir destek sınıfıyla oynayan her oyuncu düşmanla tek başına savaşabilecek bir sınıfla oynamamaktadır ve Grup 1 ve 3'teki sınıfların biriyle oynayan daha az sayıdaki takım arkadaşlarının sırtındaki yükü doğru orantılı bir şekilde artırır. Ayrıca Engineer veya Mediclerin çoğunlukta bulunduğu bir takım yetenekleri destek sınıflarını karşılamaya gayet uygun olduğundan Sniper ve Spyların hayallerindeki takım olabilir. Destek sınıflarının gücü fazla sayıdaki takım arkadaşına kolaylıkla yardım edebilmek ve bunun avantajını tamamıyla kullanabilmektir. Öte yandan takımın büyük bir kısmının Desteğe ayrılması da iyi bir fikir değildir.

Grup 3 - Suikast

Suikastçiler: Spy ve Sniper.