Fortunate Son

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Och när man frågar dem, "Hur mycket ska vi ge?" Åh, de bara svarar "Mer! Mer! Mer!"
Fortunate Son publicitetstext

Fortunate Son är ett gemenskapsskapat kosmetiskt föremål för Scout. Det är en M1-krigshjälm från Vietnamkrigstiden med frasen "BORN TO RUN" skrivet på den i markör på ena sida. På andra sidan är det fyra gevärskott fastspända på hjälmen med en läderrem, med ett lagfärgat fredsmärke med frasen "BETTER RED THAN DEAD" eller "BETTER DEAD THAN RED" skrivet på det.

Fortunate Son blev bidragen till Steamverkstaden.

Uppdateringshistorik

Augusti 27, 2015 Patch (Gun Mettle Uppdateringen)

  • Fortunate Son lades till i spelet.

Kuriosa

  • Fortunate Son är en låt av bandet Creedence Clearwater Revival. Den var populär under dom senare delarna av Vietnamnkriget.
  • Hjälmen på filmen "Full Metal Jackets" affisch är inspirationen för denna hatt.
  • "BETTER RED THAN DEAD" och "BETTER DEAD THAN RED" är ett par av konkurrerande slagord från det kalla kriget. Den första tyder på att det är bättre att underkasta sig kommunismen ("röda") än att dö i kärnvapenkrig; den andra säger det motsatta. Inom ramen för Team Fortress 2, speglar frasen helt enkelt känslor för RED.
  • "Born to run" är en modifiering av frasen "Born to kill", vilket är skrivet på Jokerns hjälm och hjälmen som syns på affischen för Vietnamkrigsfilmen Full Metal Jacket. "Born to run" är också namnet på ett album av Bruce Springsteen (även en hitsingel från det albumet). Den kom ut 1975, men händelserna i Team Fortress 2 utspelar sig några år före detta album.

Galleri

Se även