Trykluftsstød

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search

​​

Trykluftsstød
Airblast.png
En Pyro der bruger et Trykluftsstød mod en Scout.

​​

Mmphpry!
Pyro

Trykluftsstød, også kendt som luftstød eller Luft stød, er den alternative affyring for alle Pyro's primære våben bortset fra Phlogistinatoren. Det er en kegleformet gas, der kommer ud fra våbenets ende. Når alt-skyd knappen bruges, (standardtast: MOUSE2), vil Pyro bruge 20 ammunition (halvtreds ammunition hvis man har Bagbrænderen udstyret,femogtyve med Fedtfjerneren og fem med Dragens Vrede) på at skubbe fjender flere meter væk. Den kan også reflektere de fleste projektiler og slukker øjeblikkeligt brændende holdkammerater; sidstnævnte giver 20 Helbred til Pyroen. Bemærk at Trykluftsstød ikke kan bruges under vandet.

Refleksion

Projektiler inden for effektområdet omdirigeres, så de affyres mod Pyros sigtekorn. Reflekterede projektiler stoppes i princippet og affyres igen fra Pyros nuværende position. Dette kan give mærkelige resultater, hvis sigtekornet er centreret på objekter og spillere meget tæt på, hvilket nogle gange kan få den reflekterede raket til at bevæge sig i vinkler, der er meget forskellige fra den retning, spilleren vender. Med den rette timing og position kan en dygtig eller velplaceret Pyro reflektere projektiler i enhver ønsket vinkel, uanset deres oprindelige retning. Granater og klæbebomber der allerede befinder sig på en overflade, vil rulle i den retning, som musen peger på.

Følgende projektiler kan reflekteres:

Energikugler fra Den Retskafne Bison og Pomson 6000 kan ikke reflekteres. Projektiler fra ethvert af Medics primære våben undtagen Korsridderens Armbrøst kan heller ikke reflekteres.

Granater og baseballs får ikke en naturligt ekstra vertikal hastighed, når de reflekteres. Det er sværere at sigte med disse reflekterede projektiler, men deres bane kan styres af Pyros vinkel og position. De skal reflekteres opad for at få en bue, som de gør, når de affyres normalt.

Reflekterede projektiler anses for at være blevet affyret af den Pyro, der reflekterer dem, med henblik på venlig ild og drabsgodkendelse. Eksempelvis vil en RED granat blive BLU, når den reflekteres, og skader alle spillere på det røde hold i det omtrentlige område, når den eksploderer. Husk, at et reflekteret eksplosivt projektil kan forårsage selvskade på den Pyro, der reflekterede det. Den eneste undtagelse fra disse regler er klæbebomber. Selv om de kan skubbes væk, ændrer de ikke ejerskab. Den eneste ændring i forhold til en reflekteret klæbebombe er, at hvis den Demoman, der affyrede klæbebomben, detonerer den, mens han befinder sig inden for dens eksplosionsradius, vil Pyro blive krediteret for drabet. Desuden kan reflekterede Detonatoren skud stadig detoneres på afstand af den Pyro, der affyrede dem. Reflekterede Jarate and Manisk Mælk dækker fjendtlige spillere og slukker holdkammerater og de har alle de samme egenskaber som normal Manisk Mælk og Jarate; f.eks. får Pyro et assisteret drab, hvis en holdkammerat dræber en fjende under påvirkning af reflekteret Jarate. On-hit-effekter anvendes på den Pyro, der reflekterede den. Eksempelvis er det muligt at få helbredbonus fra Den Sorte Boks raketter, hvis den reflekterede raket rammer et mål med succes. Ligeledes vil Korsridderens Armbrøst bolte helbrede holdkammerater når de reflekteres og Pyro vil blive krediteret for helbredelsen. Selvom at raketter og klæbebomber affyret fra Rakethopperen og Klæbebombe-hopperen kan reflekteres, vil de stadig ikke gøre nogen skade.

Ikke kritiske reflekterede projektiler vil altid gøre mini-kritisk skade, mens kritiske projektiler vil beholde deres kritiske status. Desuden vil en reflekteret baseball kun nedsætte spillerens hastighed, som den ville gøre hvis det var en Scout, der affyrede den. Hvis Pyro er krit-boosted (f.eks. under påvirkning af Kritzkriegs ÜberLadning), vil afbøjede projektiler blive til kritiske projektiler. Igen gælder ingen af disse virkninger på klæbebomber.

Demonstration

Strategi

Se også: Trykluftsstød strategi

De reflekterende egenskaber ved et Trykluftsstød kan bruges både offensivt og defensivt:

Forsvar

 • Ved at reflektere projektiler (med undtagelse af Demomans Klæbebomber) forhindrer du dem i at skade holdkammerater, selv hvis projektilet ikke flyttets. Dette er især effektivt mod granater og raketter.
 • Et Trykluftsstød kan bruges til at blæse klæbebomber væk, hvilket gør det sværere for en fjendtlig Demoman at gøre sit arbejde. Dette er især nyttigt, når du skal forsvare Engineers Sentry Gun, da klæbebomber kan være svære at ødelægge for en enkelt Engineer med hans Haglgevær eller Pistol.
 • En effektiv måde at nægte et fjendtlig Über push er at bruge Trykluftsstød til enten at skubbe de Uberede spillere væk eller ved at adskille Medic og hans patient(er).
 • Trykluftsstød kan også bruges til at tilbageholde fjender der prøver at angribe en venlig Engineers bygninger. Dette kombineres godt med Sentry Gun's stærke tilbageslag styrke mod luftbårne mål.
 • Kontrolpunkter, Konge af bakken, og Last baner, kan det bruges til at fjerne angribende spillere fra punktet for at afværge dem, indtil dine holdkammeraterne kan komme derhen og hælpe.
 • Hvis man skubber en fjende som bærer din efterretningsmappe ned i et hul vil mappen blive nulstillet med det samme.
 • Trykluftsstød kan bruges til at øge distancen mellem Pyro og en fjende, hvilket gør det muligt at flygte ved lavt helbred.
 • Selv om det ikke er lige så effektivt som at bruge flammer, vil et trykluftsstød også påvirke skjulte Spies, dette kan være marginalt nyttig som en Spy tjek metode.

Angreb

 • I kampsituationer skal du bruge omgivelserne til din fordel og forsøge at skubbe fjenderne ned fra afsatser og mod andre farer på banen.
  • Dette er særligt effektivt på banen Sawmill. Fjender kan skubbes ind i en af de to savklinger der bevæger sig frem og tilbage i rummet i midten af banen.
  • Dette er desuden nyttigt for baner med store, let tilgængelige faldgruber som f.eks. Double Cross.
 • Medi-gevær, Kritzkrieg, og Vaccinator ÜberLadning forhindrer ikke tilbageslag fra et trykluftsstød. Pyro kan udnytte dette og adskille Medic fra sin patient ved at skubbe ham eller patienten væk: Dette betyder, at kun Medic er ÜberLadet og alene.
  • Usårlige fjender kan også slås ihjel ved at skubbe dem ind i miljømæssige farer med trykluftsstød.
  • Trykluftsstød påvirker ikke spillere under en Det Hurtige Fiks ÜberLadning, dette inkluderer også Medic.
 • Tilbageslaget fra trykluftsstød kan bruges til at stoppe Scout's dobbelt hop.
 • Demomans løb kan gøres ubrugelige med trykluftsstød. Man skal dog stadig være på vagt over for den udvidede rækkevidde i nærkampen, som mange af Demomans nærkampsvåben har.
 • Ved at bruge lufstød kan man jonglere en fjende i luften på en forudsigelig rute, hvilket gør dem næsten hjælpeløse, så Pyro eller holdkammeraterne kan angribe dem eller blot løbe forbi dem.
  • Trykluftsstød kan bruges til at tvinge fjenderne ind i venlig Sentry Gun-rækkevidde, så de let kan dræbes.
 • Trykluftsstød kan bruges til at skubbe en fjende ind i et hjørne, hvilket giver en god mulighed for at dræbe dem med adnre våben.
  • Dette er særligt effektivt mod en brændende modstander, når du bruger Udbrænderen eller Postprygleren. Denne handling kaldes almindeligvis for "Puff n' Sting".
  • Pyro kan også udføre en "Puff n' Sting" ved hjælp af Signalpistolen, fordi den gør kritisk skade mod brændende spillere.
 • På Kontrolpunkter, Konge af Bakken, og Last baner, kan lufstød bruges til at fjerne forsvarende modstandere der blokerer for erobringen, hvilket er særligt nyttigt, når man er i undertal eller overmagt, og punktet eller checkpointet næsten er blevet erobret.
 • Det er muligt at afbøje niveau 3 Sentry Gun-raketter tilbage mod Sentry Gunnen for at ødelægge den eller bruge dem til at dræbe en Engineer i nærheden, der er ved at reparere den.

Eksempler på anvendelser

Drabsikoner

Reflekterede projektiler Drabsikon
Flying Guillotine Reflekteret Flyvende Guillotine Killicon skull.png
Sandman Baseball.png Reflekteret Ole Lukøje bold Killicon sandman ball.png
Festive ornament red.png Reflekteret Gavepapirsmoderen bold (direkte træffer) Killicon sandman ball.png
Reflekteret Gavepapirsmorderen bold (smadret) Killicon skull.png
Rocket.pngAir Strike Projectile.png Reflekteret Raket Killicon deflect rocket.png
RED Cow Mangler 5000 Beam.png Reflekteret Kokvæster 5000 energikugle Killicon skull.png
Reflekteret Kokvæster 5000 energikugle (efterbrænding) Killicon cow mangler 5000.png
RED Dragon's Fury.png Deflected Dragon's Fury fireball Killicon deflect rocket.png
Flare proj red.png Reflekteret Nødblus Killicon deflect flare.png
Reflekteret Nødblus (efterbrænding) Killicon flare gun.png
Detonator proj red.png Reflekteret Detonatoren nødblus Killicon deflect flare.png
Manuelt detoneret reflekteret Detonatoren nødblus Killicon skull.png
Reflekteret Detonatoren nødblus (efterbrænding) Killicon detonator.png
Manmelter Reflekteret Mandesmelteren projektil Killicon deflect flare.png
Reflekteret Mandesmelteren projektil (efterbrænding) Killicon manmelter.png
Scorch Shot Reflekteret Brandskuddet Killicon deflect flare.png
Reflekteret Brandskuddet (efterbrænding) Killicon flare gun.png
Grenade proj red.pngRED Iron Bomber Projectile.png Reflekteret Granat Killicon deflect grenade.png
Loose Cannon proj red.png Reflekteret Kanonkugle (direkte træffer) Killicon loose cannon pushed.png
Reflekteret Kanonkugle (eksplosion) Killicon deflect cannonballs.png
Sticky proj red.pngRED Quickiebomb Launcher Projectile.png Reflekteret Klæbebombe Killicon deflect sticky.png
Scores proj red.png Reflekteret Skotske Modstand klæbebomber Killicon scottish resistance.png
Sentry Rocket.png Reflekteret Raketter fra en niveau 3 Sentry Gun Killicon deflect rocket.png
Short circuit.png Reflekteret Energikugle Killicon skull.png
Rescue Ranger Projectile RED.png Reflekteret reperationskløer Killicon deflect repair claws.png
RED Syringe Gun Ammo.png Festive Crusader's Crossbow Projectile RED.png Reflekteret Korsridderens Armbrøst nåle Killicon deflect arrow.png
Arrow proj.pngArrow proj xmas.png Reflekteret pil Killicon deflect arrow.png
Reflekteret pil (Hovedskud) Killicon sniperriflehs.png
Reflekteret brændende pil Killicon flaming huntsman.png
Reflekteret brændende pil (efterbrænding) Killicon flaming huntsman afterburn.png
Monoculus angry.png Reflekteret MONOCULUS-raket Killicon monoculus.png
Reflekteret projektiler Ubrugte drabsikoner
Sandman Baseball.png Reflekteret Ole lukøje bold Killicon deflect ball.png
Arrow proj.pngArrow proj xmas.png Reflekteret pil (Hovedskud) Killicon deflect arrowhs unused.png
Reflekteret brændende pil Killicon deflect flaming arrow.png
Reflekteret brændende pil (Hovedskud) Killicon deflect flaming arrowhs.png

Disse ubrugte drabsikoner blev skabt og bidraget af NeoDement.

Relaterede præstationer

Leaderboard class soldier.png Soldier

Eksplosionsnægter
Eksplosionsnægter
Dræb en Pyro som har brugt sit luftstød på en af dine raketter inden for de seneste 10 sekunder.

Leaderboard class pyro.png Pyro

Hotshot
Hotshot
Dræb en Soldier med en reflekteret raket.
Varm Kartoffel
Varm Kartoffel
Reflektér 100 projektiler med dit komprimerede luftstød.

Opdateringshistorik

19. juni 2008-opdateringen (Pyro-opdateringen)
 • Tilføjede alt-skyd trykluftsstød til standard Flammekaster.

20. juni 2008-opdateringen

 • Fiksede trykluftsstød og Signalpistolen sporpartikler på DX8.

21. maj 2009-opdateringen

 • Trykluftsstød kan nu slukke ild på holdkammerater.
 • Granater og Raketter der reflekteres af en Pyro som er under effekten af Kritzkrieg vil nu gøre kritisk skade.

8. juni 2009-opdateringen

 • Fiksede at man ikke kunne reflektere pile med Flammekasteren.

23. juni 2009-opdateringen

 • Naturkraften & Flammekaster lufstød tilbageslags effekt fungerer ikke længere på forklædte Spies.
 • En Pyros trykluftsstød vil nu slukke brændende forklædte fjendtlige Spies, siden tilbageslag ikke længere har nogen effekt.

25. juni 2009-opdateringen

 • Tilbagetrak Naturkraften og trykluftsstøds tilbageslag på forklædte Spies, nu kan de igen blive skubbet tilbage.

31. august 2009-opdateringen

 • Fiksede at Pyros lufstød kunne skubbe til tilskuere i frit-look tilstand.

17. december 2009-opdateringen (WAR!-opdateringen)

 • Fiksede at man kunne ændre på venlige klæbebomber med trykluftsstød (de ville ikke klæbe).

22. december 2009-opdateringen

 • Fiksede Pyros der ikke fik det korrekte drabsikon med reflekterede Fuldtræfferen raketter.

23. februar 2010-opdateringen

 • Fiksede at Pyro ikke kunne reflektere fjendtlige nødblus.

28. april 2010-opdateringen

 • Trykluftsstød gen-skyd forsinkelse reduceret med 25%.
 • Trykluftsstød ammunitonsbrug reduceret med 20%.
 • Alle reflekterede raketter/granater/pile gør nu Mini-kritisk skade.
 • Trykluftsstød der skubber fjender til deres død giver nu point til Pyro.

5. maj 2010-opdateringen

 • Fiksede at reflekterede Klæbebomber gjorde Mini-kritisk skade når de detoneres.
 • Fiksede at reflekterede Klæbebomber gjorde Kritisk skade hvis Pyroen var Krit-boosted.

30. september 2010-opdateringen

 • [Udokumenteret] Pyros trykluftsstød skubber klæbebomber der er på jorden cirka dobbelt så langt nu.

17. december 2010-opdateringen

 • Fiksede en Flammekaster fejl der gjorde det muligt for spillere at hurtigt falske Pyros trykluftsstød effekt.

14. april 2011-opdateringen (Den hatteløse opdatering)

 • Fjernede trykluftsstød restriktionen fra Bagbrænderen (med en omkostning på 150%).

18. april 2012-opdateringen

 • Det Hurtige Fiks's ÜberLadning bliver ikke længere påvirket af trykluftsstød.

20. december 2012-opdateringen

 • Fiksede at Pyros trykluftsstød ikke fungerede korrekt når man pegede ned.

13. maj 2013-opdateringen

 • [Udokumenteret] Fiksede Kokvæster 5000 skud gjorde Kritisk skade frem for mini-kritisk når de reflekteres.

11. juni 2014-opdateringen #1

 • Fiksede at reflekterede raketters lyde blev afspillet konstant.
 • Fiksede at reflekterede raketter fra Den Sorte Boks ikke gav helbred til Pyro.

17. december 2015-opdateringen (Tough Break-opdateringen)

 • Pyro kan godt lide at samle regnbuer! At slukke holdkammerater gendanner nu 20 helbred til Pyro.
 • Trykluftsstød i træk forhindrer ikke længere fjender i at bevæge sig i luften, indtil de rører jorden.

7. juli 2016-opdateringen #1 (Meet Your Match-opdateringen)

 • Fiksede at trykluftsstød nogle gange sendte reflekterede projektiler mod venlige spillere, bygninger og projektilskjolde.

12. oktober 2016-opdateringen

 • Fiksede at Luftbølger nogle gange sendte afbøjede projektiler i tilfældige retninger, når Pyro er tæt på fjendtlige spillere.

20. oktober 2017-opdateringen (Jungle Inferno-opdateringen)

 • Træfferdetektion for både spillere og projektiler er nu en ensartet kegle.
  • Hvis man sigter på en spillers fødder misser det ikke længere!
 • Trykluftsstød af spillere tager nu højde for Pyro- og målets momentum, hvilket giver dem begge mere kontrol over interaktionen.
  • Målets eksisterende hastighed annulleres ikke længere.
  • Spillere, der bevæger sig mod Pyro med stor hastighed, vil blive reflekteret væk med stor hastighed.
  • Spillere, der bevæger sig mod/fra Pyro, vil opleve mindre/mere skubkraft.
 • Airblast får nu målspilleren til at have nedsat fodfæste og luftkontrol i en kort periode.
  • Ikke længere et flat stun.
 • Nu tages der højde for den opadgående vinkel på trykluftsstød, i stedet for at have en fast opadgående kraft.
 • Den samlede skubkraft er steget en smule.
 • Ændrede attributter:
  • Baghåndsgeværet angreb på mål, der er blevet slået op i luften af Pyro trykluftsstød, gør ikke længere mini-kritisk skade.

Ubrugt indhold

 • Pr. 30. september 2010 Mann-Conomy-opdateringen, har Pyro (ved at redigere items_game.txt-filen) mulighed for at oplade et trykluftsstød. Opladning øger det tilbageslag der gives til fjender. Det har ingen effekt på projektiler.

Fejl

 • Projektiler, der kan påføre efterforbrænding, bliver påvirket af Pyros efterbrændingsstraf fra Fedtfjerneren. Som følge heraf vil dette projektil gøre Fedtfjerneren's efterbrændingsskade i stedet for projektilets faktiske skade.
 • Reflekterede granater, Sentry Gun-raketter og Detonatoren-skud giver alle fejlagtigt 85-170 selvskade (45-90 selvskade, hvis de reflekteres med Dragens Vrede). [1]
 • Reflekterede nødblus fra Brandskuddet vil ikke påføre skade i en radius ved at ramme en overflade, der ikke er en spiller.
 • Reflekterede kugler og bobler kan kun skade Scouten der skød dem. Mens en reflekteret Gavepapirsmorderen kugle har ingen effekt på Scouts holdkammerater, vil en reflekteret Ole Lukøje bold forsinke dem men ikke gøre nogen skade.
 • Reflekterede Løs Kanon kanonkugler gør ikke mini-kritisk skade.
 • Selv om Pyro får kredit for alle drab fra en reflekteret klæbebombe, som Demomanen detonerer, (inklusive Demomanen selv), har det ingen effekt på dominationstælleren, hvis Demomanen endnu ikke dominerer Pyroen. Hvis en Demoman derimod dominerer Pyro, vil et drab fra de reflekterede Klæbebomber dog nulstille tælleren.
 • Hvis du får et hovedskud på en fjende med en reflekteret pil, vises ikonet for et normalt hovedskud (i modsætning til det for et pileskud).
 • Dræbte fjender med reflekterede raketter øger ikke drabsrække tælleren (Har ingen effekt på Sentry Gun raketter).
  • Men hvis Raketkaster også har en drabsrækketæller, tæller det med i Pyros drabsrække, men kill feedet vil vise antallet af Soldierens drabsrække (hvis du f.eks. dræber en Soldier med en drabsrække på 5 , vil det blive vist som det 6 drab i kill feedet, men tæller som et enkelt drab på Pyros drabsrække).
 • Når du bruger trykluftsstød, kan fjender, der befinder sig direkte bag Pyro, blive sendt væk fra ham, selvom de faktisk ikke befinder sig foran Pyro.

Noter

 • Hvis en reflekteret baseball rammer Scouten der affyrede den, vil kill feedet vise, at Scouten hjalp til med sin egen død, hvis han bliver dræbt af Pyroen.
 • Hvis en holdkammerat dræber en fjende, der for nylig er blevet ramt af et trykluftsstød, får Pyro et point for assisteret drab.
 • Sære varianter af Flammekasteren vil ikke tælle drab med hvis de er faldet til deres død.

Referencer