Blødning

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Sniper 
Killicon bleed.png
 Spy
HUD-ikon for blødning.
Ved du hvad du dominerer nu? At bløde.
Sniper

Blødning er en skade-over-tid effekt forårsaget af specifikke våben. Skulle en spiller blive ramt af blødning, vil deres liv gradvis formindskes med en rate på 4 liv per halve sekund indtil effekten forsvinder, offeret dør, eller det er behandlet ved at røre en Medicinboks, et Genforsyningskabinet, eller en Madkasse-genstand. I modsætning til ild, kan blødning ikke blive helbredt af vand eller af luftstød.

Når spillere bløder, blinker deres skærm langsomt med en rød glans, en rød blodklat fremkommer ved deres liv og de laver fortsat rystelser. Hvilken som helst anden spiller, som ser effekten, vil se de blodpartikler spilleren udleder.

Blødningstiden varierer mellem våben og bliver ikke værre af flere slag fra det samme våben; bliver man slået igen, nulstiller den blot blødningstiden. Dog, bliver en spiller slået samtidigt af mange forskellige blødningsgivende våben, vil blødningsskaden fra dem alle komme til udtryk i den normale varighed. Selvom blødning ikke kan få Kritiske slag på egen hånd, kan skade fra det have Mini-Kritisk status, hvis målet er afficeret af noget mini-kritisk-forårsagende, som Jarate, eller dødsmarkeringer, eller, hvis angriberen er givet en mini-kritisk-forstærker, som fra Buff-banneret, eller Krit-a-Cola. Derudover, vil et forulempet mål, som bliver ramt af Den Flyvende Guillotine, lide af kritisk blødning i den tid de er forulempet.

Blødning er også gode i brug til ram-og-løb manøvre, da det tillader spillere at undgå direkte konfrontering, imens de gør mærkbar skade over tid. Derudover, har det vist sig som et effektivt værktøj til at finde usynlige, eller forklædte Spies, som vil ryste og producere blodpartikler, selv hvis de er usynlig, eller forklædte.

Skade og funktionstider

Se også: Skade
Skade og funktionstider
Skadetype Ikke-skrevet
Afstands- eller Nærkampsskade? Ikke-skrevet
Skade
Blødning 4 / tick
Blødning (småkritisk) 5 / tick
Funktionstider
Angrebsinterval 0.5 s
Værdierne er omtrentlige og bestemt ved hjælp af fællesskabstestninger.

Associeret våben

Liste over blødnings-påførende våben.
Sekundære Flying Guillotine
 • Den Flyvende Guillotines primære affyring tillader den at blive smidt, analog med Manisk Mælk, som forårsager blødning på fjenden, hvis de bliver ramt. Effekten varer 5 sekunder, som er 90 skade i alt.
Den Flyvende Guillotine
Nærkamp Boston Basher Three-Rune Blade
 • Boston-baskerens/Tre-rune-klingens blødningseffekt varer 5 sekunder; et enkelt slag vil gøre 75 totalskade.
  • Rammer man sig selv gør det kun 18 skade; som resulterer i 58 totalskade med de 5 sekunders blødning.
Boston-baskeren Tre-rune-klingen
Wrap Assassin
 • Gavepapirsmorderen's alternative affyring tillader en julekugle (Engelsk) at blive skudt, analog med Ole Lukøje's alt-affyring, som forårsager blødning på den ramte fjende. Effekten varer 5 sekunder, som får en enkelt kollision til at gøre 55 totalskade.
  • Skyder man julekuglen, og rammer, fra en ekstrem distance, resulterer det i et kritisk slag, men det hverken forlænger, eller ændrer på blødningen selv, som får en kollision til at gøre 85 totalskade.
Gavepapirsmorderen
Nærkamp Southern Hospitality
 • Sydens Velkomsts blødningseffekt varer 5 sekunder, som får et enkelt slag til at gøre 105 totalskade.
Sydens Velkomst
Nærkamp Tribalman's Shiv
Stammemandens Machete


Opdateringshistorik

20. maj 2010-opdateringen (Den anden fællesskabsbidragelse-opdatering)

 • Tilføjede blødnings-mekanikken.

9. oktober 2012-opdateringen

 • Overhelet spillere, som bløder, eller er ildpåsat kan nu fjerne disse ved at samle livkasser op.

16. januar 2013-opdateringen

 • Fixede et server-nedbrud forårsaget af spillere som døde af blødning.

Fejl

 • Hvis en ny runde på en bane er begyndt, mens en spiller bløder, vil spillerens skærm fortsat blinke som om spilleren stadig lider af blødning. Dog vil spilleren ikke producere nogen responser, eller tage skade. Effekten fortsætter indtil spilleren forlader serveren, eller går ud af spillet.

Paratviden

 • Da blødning først var introduceret med udgivelsen af Stammemandens Machete, ville drabsikonet reflektere, hvad end våben blev holdt på drabstidspunktet af angriberen. Hvis han holdte Jarate, eller, hvis han var igang med at respawne, ville det generiske "dødningehoved" drabsikon blive brugt.

Galleri