Een lot erger dan schaken

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
A Fate Worse Than Chess
AFateWorseThanChess1.jpg
Stripinformatie
Uitgave: 13 augustus 2012
Aantal pagina's: 33
Luister naar mijn woorden, Bidwell. Dit is de waarheid. Ik ga tegen die @#$% aap vechten.
Saxton Hale

Een lot erger dan schaken is een strip die gereleaset werd op 13 augustus 2012 en die deel uitmaakt van de Mann vs. Machine update. Het is het vervolg op de voorafgaande strip, Bloedbroeders. De gebeurtenissen beschrijven de invasie van Mann Co. door Gray Mann en zijn robotleger. Saxton Hale vraagt de hulp van de Team Fortress-huurlingen om de aanstormende robotinvasie tegen te houden en bevecht ook een Yeti.

Een lot erger dan schaken werd getekend door makani en ingekleurd door Nick Filardi.

Synopsis

Een lot erger dan schaken begint met een scène uit een strip, waarin twee wetenschappers discussiëren over hoe aliens de zuurstof op Aarde kunnen inademen. Saxton Hale onderbreekt de strip om zijn "nieuwe manier" aan te kondigen voor het vertellen van verhalen: Explosition®. De scène wordt opnieuw weergegeven, maar deze keer in de vorm van "explositie": de wetenschappers zijn nu vrouwen met zwaarden. De ene vraagt aan de andere hoe aliens zuurstof kunnen inademen, wat leidt tot een zwaardgevecht boven een vulkaankrater. Saxton onderbreekt weer, om nogmaals "explositie" te demonstreren in het "explositief verhaal", "een lot erger dan schaken".

De strip gaat over naar het Samdrup Jongkhar-district in het Koninkrijk van Bhutan, waar Saxton Hale, vermomd als "Doctor Joanbaez, een primatengeweldspecialist, gevraagd heeft een yeti te zien te krijgen, de laatste van zijn soort. Ondertussen wordt een vermomde Mr. Bidwell geïnformeerd over een aanval op al Mann Co.'s faciliteiten op de achtergrond. Bidwell staat erop dat ze vertrekken, maar Hale houdt voet bij stuk dat hij de Yeti moet bevechten. Bidwell besluit te filmen hoe Hale de Yeti bevecht terwijl hij eveneens de huurlingen brieft over het naderende gevecht met Gray Manns robotleger.

De strip gaat over naar Miss Pauling die de huurlingen de band van Hale toont en hen vertelt dat ze werkloos zijn nu de broeders Mann dood zijn. Door de aanval van de robots op het Mann Co.-hoofdkwartier zijn ze echter heringehuurd om deze te bevechten. Hoewel ze, tegen hun zin, niet betaald worden voor hun werk, informeert Pauling hen dat de robots op geld werken en dat dit geld voor de huurlingen is als ze de robots vernietigen. De strip eindigt wanneer Pauling hen vertelt dat ze niet alleen voor Mann Co. of Saxton Hale vachten maar ook voor hun baan.

Pagina's

Trivia

  • De Engelse titel van de strip is een woordspeling op "a fate worse than death", ongeluk dat het leven uiteindelijk erger maakt.
  • Hales alias is een verwijzing naar Joan Baez, een folkzanger best bekend om zijn relatie met Bob Dylan.
  • In de strip lijk Mr. Bidwell erg op John Lennon.

Pagina 8

  • Het verwijzingsbericht "See Team Fortress #2", is een verwijzing naar de strip en de naam van het spel, en een woordspeling op een stripuitgave.

Pagina 17

  • Bidwells vermomming lijkt op de outfit van The Beatles op hun album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

Pagina 27

  • De pose van de Pyro wanneer hij zit is een verwijzing naar de "Sitting Pyro"-rage in de Ware betekenis-strip.

Pagina 28

  • Het pak van de Spy heeft bovenaan pagina 27 strepen maar op deze pagina niet.
  • De Soldier draagt een RED outfit maar een BLU helm.

Pagina 30

  • Miss Paulings antwoord op de Scout is een knipoog naar zijn aanpak in de Ontmoet de Regisseur-strip.

Pagina 32

Zie ook

Externe links