Kylmä päivä Helvetissä

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
A Cold Day in Hell
Acolddayinhell01.jpg
Sarjakuvan tiedot
Julkaistu: Huhtikuun 2. päivä, 2014
Sivujen määrä: 75
Artist: makani
Writer: Jay Pinkerton & Erik Wolpaw
Jos kaikki luut ovat näkkisämpyläpuvuissa Siperiassa, minun on pakko saada yksi, joka on tehty kananmunien kuorista.
Scout

Kylmä päivä Helvetissä (joka tunnetaan myös nimellä Team Fortress Comics #3) on sarjakuva, joka julkaistiin huhtikuun 2. päivä, 2014. Se on kolmas osa toisen kauden kuudesta osasta, joka jatkuu siitä mihin Unhappy Returns jäi.

Yhteenveto

Sarjakuvan alku kertoo vanhasta naisesta, joka jakaa Soldierille tietojaan Heavystä. Hän varoittaa häntä seuraamasta Heavyä purevan kylmyyden takia, mutta kaikesta huolimatta Soldier vastustaa uhmakkaasti varoitusta. Huomattuaan, ettei hän pysty estämään Soldieria tai hänen ystäviään etsimästä Heavyä, hän tarjoaa heille mukaan takkeja, mutta Soldier uskoo, että takit edustavat kommunismia, joten hän päättää, että hän ei ota takkeja vastaan, ja toteaa, että Amerikassa tehty takki (lue: valmistettu Kiinassa) on verrattomasti parempi. Soldierin takki repeytyy pian palasiksi, mutta kaikesta huolimatta hän ei ota takkeja vastaan, mikä aiheutti Scoutille pettymyksen, koska hänellä oli vielä RED t-paita päällä. Soldier, Scout ja Pyro lähtevät kohti Siperian vuoria, missä Heavyn uskotaan olevan.

Kohtaus vaihtuu Saxton Halen verivihollisen, Charles Darlingin kartanolle, jonne Halen vanha tyttöystävä oli hänet johdattanut. Hale on hurjistunut tietämättä aiemmin siitä, että Darling oli Maggien työnantaja. Hän yrittää selittää kaiken, mutta Darling keskeyttää Maggien puheen ja väitti, että 'se ei voisi olla yksinkertaisempaa'. Darling kysyy Haken mielipidettä seinällään olevista armatuureista, tätä kuitenkin epäilyttää väite siitä, että Darling olisi taistellut eläimiä vastaan. Darling topuuttelee Halea ja huomauttaa, että eläimet eivät ole kuolleita, vaan ne seisoivat laatikoiden päällä toisella puolella seinää. Hän toteaa, että eläimet, mukaan lukien Himalajan gnuuantilooppi ja lumileopardi ovat sukupolvensa viimeiset, ja paljastaa vielä, että hän haluaisi tehdä niistä kuolemattomia Australiumilla. Darling auttaisi Halea saamaan Mann Con takaisin, jos hän saa Australiumia. Hale sanoo, että se olisi helppoa, todeten että hänellä on kassaholvi täynnä Australiumia, mutta Darling selittää hänelle, että kaikki Australium on kateissa ja Administratorilla oli jotain tekemistä sen kanssa. Hale paljastaa ettei hän tiedä mitään Administratorin toiminnoista, joten Darling selittää Administratorin varastoineen Australiumia jo 150 vuotta, ottaen esille kysymyksen 'Miksi?'

Kohtaus vaihtuu taas Siperiaan, missä Soldier nyt vaeltelee ryysyisellä parralla, ja mukamas puhuu 'Kommunistivuori Christopherolle', joka on vain osa Soldierin mielikuvitusta. 'Christopher' kertoo Soldierille, että hän ei ole lähelläkään vuoren saavuttamista. Vuori myös lupaa runsaasti ruokaa, vedoten villieläimiin (houraileva Soldier näkee ne paahtopaisteina), ja kun taas Soldierin kädet näyttävät jättimäisiltä voileiviltä, ja jopa Scout näyttää jättimäiseltä nakkisämpylältä, ja mahdolliselta aterialta. Soldier rauhallisesti sanoo Scoutille, että hän aikoo syödä hänet. Kuitenkin paljastuu, että nakkisämpylä ei ollut kuviteltu, vaan se on vain pelkkä puku, joka on löytynyt tuhoutuneesta lentokoneesta jota 'Amelia Earhart' oli ilmeisesti ohjannut. Scout selittää, että hän oli laittanut puvun päälle paetakseen kylmyyttä, ja Pyro jatkaa lentokoneen tonkimista. Soldier kysyy, jos pukuja olisi enemmän, joita ei ollut, ja Scout sanoo Soldierille, että tämä todennäköisesti kuolee.

Yhtäkkiä, lähistöllä olevien karhujen äänet keskeyttävät heidän keskustelunsa. Soldier väittää, jokin on houkutellut karhut heidän luokseen, tuoden esille kaksi mahdollista houkutinta, jotka ovat hunaja tai kuukautiset naiset. Hän ensin moittii Pyroa, vihjaten humoristisesti Pyron olevan kuukautinen nainen, mutta ripeästi selittää, että hänen täytyy vain olla tukkimatta lentokoneen ovea. Hän huomaa, että lentokoneessa on muutama laatikko hunajaa, jotka olivat kiinnittäneet karhujen huomion. Soldierin suunnitelma on syödä kaikki hunaja, täten menettäen karhujen kiinnostuksen, mutta suunnitelma ei mene ihan putkeen, ja he saavat vatsanpuruja, ja jäljellä on vielä paljon hunajaa. B-suunnitelma, lentokoneen korjaus, otetaan käyttöön- mutta karhut olivat jo saapuneet, ennen kuin he edes ehtivät tehdä niin. Yksi karhuista huitaisee Scouttia päin, joka aiheuttaa "luusuihkun", Scout on kuitenkin täysin kunnossa, väittäen, että luut ovat Earhartin ja ne olivat jumissa Scoutin puvussa. Karhu hyökkää taas, ja Scout heilauttaa reisiluuta karhua päin, ja sanaleikitteli, että hän aikoi 'nautiskella' tästä. Karhu on päihitetty, mutta luu napsahtaa poikki, ja kaksi muuta karhua lähestyvät heitä. Soldier päättää riisuuntua, ja peittää itsensä hunajalla pyydystäkseen karhut. Soldier napsauttaa toisen karhun kaulan. Kun taas kolmas karhu, jonka Pyro näki ystävällisenä leirioppaana, joka väittää 'tuli ei ole kenenkään ystävä' on rajusti raadeltu paloiksi Pyron palokirveellä. Kaikki karhut ovat nyt päihitetty, joka aiheuttaa juhlintaa kolmikon joukossa, joka myös kiinnittää Heavyn huomion.

Heavy toteaa, että karhut olivat vain vauvoja. Scout näyttää epäuskoiselta väittäen, että Heavy kutsuu kaikkia vauvoiksi, mutta Heavy paljastaa olevan tosissaan ja he olivat suututtaneet karhujen emon. Heavy valmistautuu taistelemaan samalla kun Scout alkaa vuotaa verta, ja Soldier ja Pyro innokkaasti katsovat sivusta.

Ääni toteaa 'karhu tappoi joka ikisen heistä', ja se kuuluu Teufortin pormestarille, mutta paljastuu, että pormestari ei puhunut palkkasotureiden pulasta, vaan Teufortin alkuperästä. Hänen mukaansa perustaja selvisi karhun raatelulta piiloutumalla vaimonsa ruumiin alle, ja perusti kylän nimeltä 'Hugginsville' tämän ruumiin ylle. Kaksi teiniöykkärikiusaajaa kuitenkin pakottivat hänet nimeämään kylän 'Two Fartsiksi', ja pelosta, perustaja ei koskaan vaihtanut kokonaan nimeä takaisin, seurauksena nimi 'Teufort'. Pormestari päättää laittaa tarinalle lopun, ja kysyy kirjastonhoitajalta liittyvätkö kaikki kirjat Teuforttiin. Kirjastonhoitaja vastaa kielteisesti, ja pormestari määrää kaikki Teufortiin liittymättömät opukset poltettaviksi. Gray Mann astuu sisään ja kysyy pormestarilta sukupuun arkistoja 1850-luvulta, mutta pormestari kertoo hänelle, että mysteerinen nainen oli polttanut ne, ja Gray vauhkoontuu, puristaen 'Helenin' sukupuun varmennuskirjan palaneita riekaleita.

Sarjakuva palaa karhun lähikuvaan, joka sitten loitontaa, ja paljastuu karhun olevan kuollut ja ruokapöydässä Heavyn ja hänen perheensä kanssa. Soldier istuu alas (yhä alastomana), ja Heavyn äiti pyrkii olemaan ystävällinen ja huomaavainen, ja kysyy jos hän tarvitsee jotain. Heavyn voi kuulla taustalla, kun hän sanoo Soldierille, että hänen pitäisi pukea housut päälleen. Sen jälkeen Soldierille tarjotaan keittoa, ja yhtäkkiä 'George Washingtonin' aave tervehtii häntä, ja käskee Soldieria vastustamaan keiton houkutusta. Kun taas toinen haamu, 'Benedict Arnold' ilmestyy ja sanoo, että mahtavin rikos mihin hän oli syyllistynyt ennen kuolemaansa oli se, että hän ei syönyt keittoa, jonka Washington vielä vahvisti. Arnold kehottaa Soldieria syömään keittoa, mutta Washington on sitä vastaan, jättäen Soldierin miettimään moraalista päätöstä. Scoutin nakkisämpyläpuvun haamu ilmestyy ja keskeyttää muut haamut, väittäen, että sitä ei koskaan syöty, mutta sopan syönti voisi pelastaa sen hengen. Heavyn äiti kääntyy poikaansa kohti epäuskoisena, todeten Soldierin huutaneen jo viisi minuuttia yhden keiton takia. Sitten Scoutin huuto kuuluu, paljastaen että hän selvisi. Heavyn äiti paljastaa, että nainen nimeltä 'Zhanna' (myöhemmin paljastettiin olevan yksi Heavyn kolmesta siskoista.) hoivaa häntä, mikä närkästyttää Heavya.

Scout herää painajaisesta, luullen, että unessa Spy oli hänen isänsä. Hän panikoi, mutta pian tajuaa, että se oli vain unta ja rauhoittuu, ja kysyy olinpaikkaansa. Zhanna tervehtii häntä, kertoen ettei hän ole nähnyt miestä kahteenkymmeneen vuoteen. Hän ilmaisee yhdynnän halun Scoutin kanssa, johon Scout ripeästi suostuu, mutta kun hän alkaa riisuuntua, hän kuulee Miss Paulingin äänen pääkopassaan, ja kysyy onko Scout unohtanut hänet. Scout vastustaa, ilmaisten tunteneensa Paulingin jo kuusi vuotta, eivätkä he ole olleet kertaakaan treffeillä, mutta Paulingin mielestä on seksikkäämpää jos Scout odottaisi kärsivällisesti hänen mielenmuutostaan. Scout on samaa mieltä, ja hylkää Zhannan tämän pettymykseksi. Zhana sitten päättääkin iskeä Soldieria, ja annetaan ymmärtää, että kaksikko rakastelee.

Heavyn kaksi muuta siskoa, Yana ja Bronislava, palaavat metsästämästä, ja Heavy tervehtii heitä, sanoen että heillä on seuraa. Siskot alkavat kuvitella yliromanttisia versioita Sniperistä ja Spystä, mutta pettyvät löytäessään Scoutin, joka äänekkäästi julistaa olevansa otettu, Pyron, joka on polttamassa lautasliinaa, ja Soldierin, joka on pukeutunut röyhelöiseen pinkkiin hameeseen ja julistaa kuinka hänellä on nyt tyttöystävä. Scout pyytää Heavyä palaamaan, mutta hän kieltäytyy, ja sanoo, että hänen pitää suojella perhettään vaaralta, mutta Bronislava väittää olevansa jo kyllästynyt piileskelyyn, lisäten että perhe osaa jo pitää huolta itsestään. Heavy epäilee asiaa, ja pelkää, että perhe joutuu taas kerran vankilaleirille, mutta Yana kertoi hänelle, että heidät yritettiin viedä yhteen, mutta he tappoivat sitä yrittämään lähetetyt miehet. Heavy on shokissa, tajuten että hänen siskonsa ovat kasvaneet eikä heidän enää tarvitse turvautua häneen. Heavy kääntyy Scoutin puoleen, tiedustellen tehtävän vaarallisuutta, maksaako se hyvin, ja pääsevätkö he tuhoamaan pahoja miehiä. Kun Scout vastaa kaikkiin myönteisesti, mutta silti epävarma maksetaanko heille paljoa, koska hän ei kysynyt asiasta Miss Paulingilta, Heavy innokkaasti haluaa liittyä takaisin palkkasotureihin, ja kaikki hurraavat.

Kaikki päättävät lähteä pois yhdessä, mukaanlukien Zhanna ja Soldier, päättävät palata Amerikkaan kun tehtävä on ohi. Bronislava haluaa vierailla Pariisissa, ja Yana esittää halua nähdä New Yorkin. Heavyn äiti toivottaa heille hyvää matkaa, ja antaa heille säkin karhun lihaa matkalle mukaan, mutta Heavy päättää, että hänen äiti tulee mukaan. Äiti ja poika halaavat toisiaan lämpimästi.

Kuva keskittyy taas kerran Gray Mannille, ja remontissa olevaan Mann Co.hon (nyttemmin nimetään Gray Mann Co.) Gray puhuu näkymättömissä olevalle tyypille, joka väittää, että hän on epäonnistunut tuomaan palkkasoturit paikanpäälle. Mies on nyt näkyvissä, joka paljastuu Classic Heavyksi, joka on Team Fortress Classic -pelistä, ja hän vakuuttaa, että hän on jo löytänyt palkkasoturit, ja tietää mihin he ovat matkalla. Gray kysyy miksi he eivät ole vielä hyökänneet, mutta keskustelu keskeytyy TFC Heavyn kasatessa koko tiimin, TFC Medicin poissulkien. TFC Heavy kysyy missä se 'uusi tyyppi' on, ja sitten paljastuu, että Medic on korvannut TFC Medicin. Medic kyseenalaistaa heidän ripeän ja aikaisen päätöksensä lähteä, vedoten siihen että hänen pitäisi viimeistellä paviaaninkohdun implantoimisen. TFC Heavy vihastuu osoittaen raivoa koetta vastaan, ja Medic yksinkertaisesti osoittaa TFC Demomania kohti, ilmeisesti nimeltään Greg,kertoen että hän siirsi kolme häneen, eikä Greg ole valittanut asiasta. Greg panikoi, sillä hän oli tietämätön mitä Medic oli tehnyt, muuta kuin täyttämässä onteloa. Medic kysyy TFC Heavyltä mihin he ovat matkalla, joka vastaa että he ovat matkalla metsästämäänvanhaa Medicin tiimiä. Medic ei vastusta, nähden mahdollisuutensa panna uudet kokeensa tappelemaan vanhoja kokeitaan vastaan, todeten 'ettei se olisi ongelma'.

Juoni palaa taas Haleen ja Darlingiin, joka vahvistaa, että hän on sopinut matkan Halelle ja Maggielle. Toiminta siirtyy Scouttiin, joka on puhelimessa Miss Paulingin kanssa (matkustaa Demomanin ja Spyn kanssa), vahvistaa, että he ovat saaneet Heavyn takaisin. Pauling on iloinen uutisista, ja kertoo heille palata rajan yli ja ilmoittautua lentokoneelle, jonka hän oli vuokrannut Kotzebuessa. Scout kyseenalaistaa Paulingin varmuuden siitä jos Sniper olisi Australiassa, jonka hän vahvistaa. Hän toivoo, että Sniper olisi iloinen nähdessään heidät. Sarjakuva loppuu Sniperin ikoniseen kiikaritähtäimeen, joka tähtää suoraan Miss Paulingiin.

Sivut

Trivia

 • Pääotsikko on viite kanteen sivu ensimmäisesta lehden numerosta "Action Comics"
 • Sivulla 5, Soldierin voi nähdä revetyn oikean hihan kanssa, mutta sivulla 6, se korjattiin. Se on taas revennyt sivulla 12.
 • Sivulla 11, Charles Darling toteaa, että The Administrator on "täyttänyt kaikki hiilikaivokset ruumeilla." mahdollisesti viite Meet The Directoriin.
 • Sivulla 13, Christopher the Communist Mountain on viite 'Ismoil Somoni Peakkiin' (??? ???????´???), jota oli kutsuttu 'Kommunismin Huipuksi' 1962 - 1998-luvuilla.
 • Sivulla 22, Soldier toteaa, että kuukautiset naiset voivat kiinnittää karhujen huomion on viite Anchorman: the Legend of Ron Burgundy, jossa 'Brick Tamland' väittää, että kuukautisen naisen veri voi houkutella karhuja. Vihjaus Pyron olevan nainen on viite faktaan, että pyron sukupuolisuus on tuntematon.
 • Sivulla 29, lause "Jos kaikki luut ovat näkkisämpylä puvuissa Siperiassa, minun on pakko saada yksi, joka on tehty kananmunien kuorista.", minkä Scout sanoo on viite Humphrey Bogart's lauseeseen 1942-luvun elokuvasta Casablanca jossa hän sanoo: "Kaikista gini nivelistä joka kaupungissa ja ympäri maailmaa, hän kävelee minun luo."
 • Karhu sivulla 32, Kyteä, on viite Smokey Bear, hyvin tunnettu tulivaara maskotti.
 • Sivulla 41, pormestari lukee Teufortin perustajasta, Claude Hugginsista. Claude Huggins on alaikäinen hahmo Left 4 Dead -pelisarjassa kuten joku mainittu seinällä graffitissa. Kirjoitus, jossa hänet mainitaan "CLAUDE HUGGINS / SINÄ OLET PETTURI / JA ANNAT LASTESI KUOLLA".
  • Mielenkiintoisesti, kirjan mukaan, mitä pormestari on lukemassa, karhut olivat raadellut Claude Hugginsin perheen, mahdollisesti toinen viite graffiti viestiin, jossa väitetään Clauden jättäneen lapsensa kuolemaan.
 • Sivulla 42, kirjastossa oleva vanha nainen lukee sanakirjaa P-kirjaimella, levottomalla ilmeellä. Edellisessä sarjakuvassa, hän väitti, että hän aikoi etsiä mitä sana pedofiili tarkoitti.
 • Sivulla 53, Baby Scoutin paidalla oleva hahmo on piirretty Francis the Talking France.
  • Siellä on myös nukke Poopy Joe näkyvillä vasemmassa alakulmassa.
  • Baby Scoutilla on vaaleat hiukset, joka vihjaa, että se muuttui ruskeaksi ikääntymisen myötä, tai hän käyttää hiusväriä.
 • Sivulla 55, Scout väittää, että hän on tuntenut Miss Paulingin jo 6 vuotta. Huhtikuun 2 päivä, 2014, 6 vuotta, 5 kuukautta, ja 23 päivää on mennyt väliltä, kun Team Fortress 2 ja A Cold Day in Hell julkaistiin.
 • Heavyn taustatarina, viitattu sivuille 60-62, oli ensin viitattu sivulta 4, Meet the Director.
 • Läpi sarjakuvan, Soldierin parta häviää ja palaa uudelleen kaksi kertaa.
 • alkuperäiset palkkasoturit Team Fortress Classic -pelistä ilmestyvät ensimmäistä kertaa TF2 maailmassa, vaikka onkin paljon vanhempi, ja vielä puuttuu Classic Medic, joka on korvattu modernin Medicillä.
  Kuvassa näytetään, kumpi on TFC.
 • Sarjakuvassa paljastetaan, että Heavyn nimi on Misha (eli lyhenne venäläisen miehen nimestä 'Mikhail').
  • Siinä paljastetaan myös, että Heavylla on kolme siskoa: Yana, Zhanna ja Bronislava.
 • Medicin suunnitelma liittää paviaanien kohdut alkuperäisiin palkkasotureihin on viite videoon Meet the Medic, missä Medic korvaa Heavyn sydämen "Jätti paviaanin" sydämellä..
 • Classic Demomanin nimi paljastettiin olevan 'Greg'.

Ulkoiset linkit

Katso myös