4v4

From Team Fortress Wiki
< 4v4
Jump to: navigation, search

4v4 on formaatti Team Fortress 2 -videopelin kilpapelissä. Se on 4-vastaan-4 -tilanne, jossa tiimissä voi vain olla yksi jokaista hahmoluokkaa erillaisissa Kukkulan kuningas -kartoissa. Se on paljon nopeatempoisempi ja deathmatch -keskeinen kuin normaali 6v6 -kilpapelicompetitive play.

Yleiskatsaus

4v4 -kilpapeli pakottaa valitsemaan yhden jokaisesta hahmoluokasta, poikkeuksena ollen se, että tiimissä ei voi olla samaan aikaan Heavy - ja Medic -hahmoluokkaa. Muut hahmoluokka-kokoonpanot ovat sallittuja. Tästä johtuen ja harvan kielletyt aseet -listan takia, erillaisten taktiikoiden määrä, joita 4v4 -tiimi voi hyödyntää, on valtava.

Tyypillisin tiimin kokoonpano on

Medic on yleensä aina, ja ainoastaan vaihdetaan Heavy -hahmoluokkaan, jos tilanne on epäedullinen tiimille. Demoman -hahmoluokan käyttö tiimissä on paljon joustavempaa muihin pois-jätettyihin hahmoluokkiin 6v6 -kilpapelissä, mutta usein sitä käytetään aina tiimissä. Scout ja Soldier, kuitenkin, voivat vaihtaa hahmoluokaa jokaisessa elämässä. Pyro ja Sniper ovat hyvin suosittuja ja kykenevät tekemään paljon vastustavalle tiimille, kun he vähiten sitä odottavat.

Kartat

4v4 -kilpapeli nykyisin pidetään pelkästään UGC -ja Ozfortress -kartoissa, joten siinä on ainoastaan yksi lista karttoja. Tämänhetkiset kartat, joita käytetään 4v4 -kilpapelissä, ovat:

Aserajoitukset

Seuraavat aseet ovat tällähetkellä kielletty UGC 4v4 -kilpapelissä: