2Fort

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Deze map is niet groot genoeg voor ons beiden!
De Scout over nabije basissen
2Fort
Ctf 2fort bridge ss.png
Basisinformatie
Kaarttype Verover de vlag
Bestandsnaam: ctf_2fort
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Boerenland
Decor: Daglicht, zonnig
Diep water: Ja
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×2  •  Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Smallammo.png ×2   •   Mediumammo.png ×4
Mapfoto's
Menu photos ctf 2fort.png
Kaartoverzicht
2Fort overview.png
2Fort heeft meerdere variaties, inclusief Invasie.

2Fort is een Verover de vlag map en is de remake van de Team Fortress Classic map met dezelfde naam; beide mappen waren gebaseerd op de map "2fort5" van Team Fortress. 2Fort was de eerste officiële CTF-map voor Team Fortress 2. Het was één van de zes oorspronkelijke mappen die in het spel beschikbaar waren bij de uitgave van het spel.

Twee vergelijkbare forten staan tegen over elkaar, gescheiden door een met water gevulde gracht. Een overdekte brug overbrugt de gracht en balkonnen op beide forten geven een excellente positie om binnenkomende spelers aan te vallen.

Er zijn drie ingangen voor elk fort, maar niet elke ingang is beschikbaar voor alle klassen. De voornaamste ingangen zijn de twee openingen op grondlevel. Er zijn kleine loopplanken die naar de ingang leiden, waarna de ingangen samenkomen onder een tralie. Deze loopplanken stellen verdedigers in staat om binnendringers van boven af aan te vallen. De tweede ingang is via de riolen die onder beiden forten lopen. De riolen staan in connectie met de basis via een trap, wat dit een uitstekende locatie maakt om de vijand de toegang te weigeren. De derde ingang is op de balkonnen van beide forten, welke alleen bereikt kan worden door speciale sprong manoeuvres als een Scout, Soldier, Pyro, Demoman, of Engineer.

2Forts basissen zijn het makkelijkst te verdedigen van alle CTF-mappen dankzij de lange, makkelijk te verdedigen gangen naar en van de vlagkamer van de vijand. Elke verovering vereist een behoorlijke hoeveelheid samenwerking, vooral wanneer er veel spelers zijn.

Om te winnen moet jouw team de vijandelijke teams Inlichtingen geregeld veroveren totdat je het limiet heb behaalt (standaard is drie), terwijl je voorkomt dat de vijand jouw inlichtingen steelt.

Introductie video

Locaties

Buitenlocaties

 • Brug: De brug verbind de twee forten. In TF2, in tegenstelling tot vorige varianten, heeft de brug een overdekking, waardoor Scouts op de overdekking vanaf de balkon kunnen dubbelspringen, om vervolgens weer op de balkon van de vijand te dubbelspringen. De overdekking geeft ook bescherming voor oprukkende spelers en is meestal het terrein waar de actie op de map heen en weer beweegt.
Scouts hebben over het algemeen geen probleem om op de brug te springen, maar om op de vijandelijke balkon te springen kan nog wel eens een probleem zijn, waarbij Scouts een beetje tekort komen. Het probleem is dat de rand van de overdekking gebugged is; wanneer een Scout vanaf de rand probeert te springen, wanneer gesproken in spelmechanieken, registreert het spel ze als "vallend", waardoor ze maar één sprong hebben in plaats van twee. Door te springen voordat de rand bereikt is kan de Scout hier omheen werken.
Scouts op de overdekking van de brug zijn wel kwetsbaar voor Snipers, wat de afstand van sprongen verminderd en dus ervoor zorgt dat Scouts nog een obstakel hebben.
 • Ingang: Na het oversteken van de brug zijn er twee ingangen voor de basis. De "Ingangen" staan vervolgens met elkaar in verbinding waarna de layout van de gangen een T-vorm maken. Als de speler naar links gaat, komt de speler uit bij de trap die naar de riolen gaat en bij een nauwe doorgang die in connectie staat met de Balkon Bevoorradingskamer en met de Binnenplaats. Wanneer de speler rechts afslaat, komt deze uit in een middelgrote kamer die aan de andere kant naar de binnenplaats leid. Veel spelers van beide teams reizen door deze kamer, aangezien het de meest directe weg is om de binnenplaats te bereiken vanuit de ingang. Engineers kunnen hier een basis opzetten als de vijand door de ingang naar binnen probeert te komen. Door de grootte van de kamer, word deze kamer vaak gebruikt als een schuilplaats door Spies. In velen delen van 2Fort is er door nauwe doorgangen te weinig plek voor een Spy om echt te kunnen schuilen, maar deze kamer is een uitzondering waardoor ze makkelijk langs gevechten bij de ingangen kunnen slippen.
 • Balkonnen: De Balkonnen zijn de voorkant van de tweede verdieping van beiden basissen en hebben een centralen "bunker". Dit gebied heeft grote, glasvrije ramen en een bedakte constructie. De ramen geven vrij zicht over het gevechtsgebied. In TF2 staat dit gebied ook wel bekend als de "Sniper dek", doordat vooral Snipers zich hier schuil houden. Snipers kamperen voornamelijk de randen, waardoor ze een perfect uitzicht hebben over zo'n beetje de gehel buitenterrein van 2Fort, met uitzondering van de brug en het water in de gracht.

Fort Locaties

 • Het Riool: De tunnels onder beiden basissen, die uitkomen op het water onder de brug, worden vaak "de Riolen" genoemd. Ze zijn behoorlijk kronkelig, wat enkele extra blinde hoeken creëert waar gevochten kan worden, waardoor de Pyro hier een behoorlijk voordeel heeft tijdens verdediging. In het riool is een kwamer in een hoek in zo'n manier dat het onmogelijk is om de gehele kamer te zien vanuit de buizen van het riool. Aan de water kant van de kamer maakt de tunnel twee 90 graden bochten, maar aan de basis kant van de kamer is het riool gewoon één lange runnel. Deze kamer word vaak gebruikt door Engineers om een basis op te zetten, waarbij ze een Teleporter opzetten om hun team snel in de basis van de vijand te krijgen. In andere gevallen worden de riolen meestal gebruikt om in de basis van de vijand te komen zonder Snipers te riskeren. Door de vernauwing in de riolen is het lastig voor Spies om door de riolen te reizen.
 • Binnenplaats: De Binnenplaats is de voornaamste manier om te reizen tussen de eerste en tweede verdieping in de basis. Het is een dakloze ruimte ingesloten aan alle kanten, vlak naast de belangrijkste spawnkwamer en rechts van de speler wanneer de speler de basis binnenloopt. De Binnenplaats heeft loopplanken op de tweede verdieping, verbonden via twee trappen en is verbonden met de spawnkamer op de tweede verdieping, een trap die naar de Inlichtingenkamer gaat, een doorgang die naar de ingang gaat en een nauwe gang die vanaf de balkon spawnkwamer komt. Engineers zetten hier vaak hun basissen op, doordat de binnenplaats de enige manier is om bij de inlichtingen te komen voor de meeste klassen. Door een Sentry Gun neer te zetten, kan een Engineer effectief de vijand de toegang weigeren naar de inlichtingen.
 • Rooster: Dit is de kleine kamer met de rooster als een vloer, vlak boven de ingang van elke basis. De kamer staat direct in contact met de tweede verdieping en word daardoor vaak gebruikt door spelers om snel de gevechten te bereiken bij de ingang. Demomannen, Soldiers en Scouts kunnen door het rooster naar de tweede verdieping springen. Klassen zoals de Engineer en Demoman kunnen op het rooster kamperen om binnenkomende vijanden makkelijk terug naar buiten te duwen of zelfs te doden. Explosieve schade gaat door het rooster heen.
 • Tweede verdieping: De grote kamer op de tweede vloer, gelegen aan de bevoorradingskamer. Deze kamer heeft een uitgang naar het balkon, het "rooster", de "top van spiraal" en de "binnenplaats". Deze kamer is de meest gebruikte kamer doordat het zo'n beetje elk deel van het fort verbind. Het wordt ook vaak gebruikt door Scouts die via het balkon binnenkomt, aangezien het de Scout van een directe route voorziet naar de Inlichtingenkamer via de wenteltrap. Deze kamer word ook wel vaak de "hooikamer" genoemd vanwege de grote hopen hooi op de vloer.

Basis Locaties

 • Spiraal: De wenteltrap, beter bekend als Spiraal, leidt van en naar de kelder en is één van de twee mogelijke routes naar de inlichtingen. Net als de riolen is de Spiraal een nauwe doorgang met vele rechthoekige bochten. Dit heeft tot gevolg dat vechters hier elkaar op de lip zitten en door de nauwheid van dit gebied is het makkelijk om de gang te blokkeren met een Dispenser, Sentry Gun of een Heavy. Bovenaan is de wenteltrap verbonden met de tweede verdieping via een klein kamertje met een kleine Medikit, munitiepakket en twee hoekjes waar Spies graag verbergen. Er is een directe gezichtslijn van de tweede verdieping recht in de spiraal mogelijk, wat het mogelijk maakt voor Snipers om vijanden te doden die met de inlichtingen de wenteltrap oprennen.
 • L-Gang: Deze kamer is een lange trap vanaf de achterkant van de Binnenplaats richting de kelder. Het is de andere route die genomen kan worden wanneer de inlichtingen gestolen word. Het is ook wel bekend als de "achtertrap", "rechte trap", "lange trap" of gewoon "recht".
 • Kelder: De ruimte tussen de Spiraal en de L-Gang is de "Kelder" en leid naar de Inlichtingenkamer. Er is een bevoorradingskamer aan het einde, nabij de L-gang. Er is een Medikit en een Munitiepakket in het midden - toegevoegd in 29 april 2008-patch. Deze toevoegingen heeft het kamperen in de Inlichtingenkamer makkelijker gemaakt - maar ook het aanvallen van de Inlichtingenkamer!
BLU inlichtingenkamer
 • Inlichtingenkamer: Dit is de ruimte waar de inlichtingen liggen en heeft twee ingangen van de Kelder. Het is het primaire verdedigingspunt van 2Fort en er wordt regelmatig gekampeerd door de Engineer, Demoman en andere klassen. Om de vijandelijke inlichtingen succesvol te bemachtigen moet je terugkeren naar je eigen basis. De inlichtingen liggen op een bureau in de overstaande hoek voor beide ingangen. De manier waarop de kamer is uitgebouwd maakt het heel makkelijk voor kampeerders om zichzelf hier in te bouwen en ze succesvol te verslaan is bijna onmogelijk zonder een Übercharge.

Strategie

Zie Community 2Fort Strategie

Gerelateerde prestaties

Achieved.png Algemeen

Aanval op de krachtcentrale
Aanval op de krachtcentrale
Win 2Fort met een shut-out.


Wereldreiziger
Wereldreiziger
Speel een volledig spel op 2Fort, Dustbowl, Granary, Gravel Pit, Hydro en Well (CP).


Updateverleden

29 april 2009 Patch (Gold Rush Update)

 • Gemiddelde munitie- en genezingspakketjes zijn toegevoegd aan de keldergang.
 • Kleine munitie- en genezingspakketjes zijn toegevoegd aan de bovenkant van de spiraal.
 • Een clip brush exploit buiten BLU Sniper dek is gerepareerd.
 • Een nummer "2" laag aan de voorkant van RED basis word niet correct aangewezen aan de brush face.

23 februari 2010-patch

 • BLU spelers kunnen niet langer de Spawnkamerdeuren van BLU gesloten houden om teamgenoten opgesloten te houden.
 • De BLU Sniper muur is naar beneden verplaatst om overeen te komen met de Sniper muur van RED team.

18 juli 2011-patch

 • [Onbeschreven] Een "Grocket" is toegevoegd aan deze map.

Bugs

Skybox objecten niet gerenderd in bepaalde locaties
 • Momenteel zal een Dispenser geplaats in de doorgang van BLU Spiraal alle vijandelijke spelers en de Engineer volledig blokkeren. In de RED basis, daarentegen, kunnen vijandelijke spelers en de Engineer langs de Dispenser door te springkruipen.
 • Door het enkeldiepe water in de riolen, kunnen de spelers die door de riolen rennen bijna overal gehoord worden in de basis, zelfs op het Balkon.
 • Spelers op de Xbox 360 en PlayStation 3 kunnen door de ramen van de balkonbunker bewegen; in de pc versie, daarentegen, is dit niet mogelijk.
 • Op de hoek van de top het gebouw naast de spawn nabij de BLU balkon is een onzichtbaar clipping probleem, wat Soldiers en Demomannen in staat stelt om erop te staan en door de map heen te kijken.
 • Op bepaalde punten nabij de ingang van beide basissen, zullen objecten in de Skybox niet gerenderd worden.

Trivia

De kaart van Mann's Land

Zie ook